Maraton pentru iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrar aşteptărilor, lansarea terminalului Apple nu a avut parte de cozile interminabile şi isteria din SUA sau Japonia. Interesul românilor pentru iPhone a fost relativ scăzut,

Contrar aşteptărilor, lansarea terminalului Apple nu a avut parte de cozile interminabile şi isteria din SUA sau Japonia.

Interesul românilor pentru iPhone a fost relativ scăzut, ieri-noapte fiind prezenţi destul de puţini clienţi la magazinele Orange, în condiţiile în care, până în momentul lansării, au fost înregistrate 6.000 de precomenzi.

Românii nu au făcut cozi interminabile şi nici nu au dormit în corturi în faţa magazinului Orange, cum s-a întâmplat prin SUA sau Japonia. Interesul pentru iPhone a fost cam redus, cel puţin în Bucureşti, probabil din cauza orei destul de înaintate, dar şi a preţurilor piperate.

Întrebat de ce la noi iPhone este mai scump ca în alte state europene, directorul executiv al Orange România, Richard Moat, a dat vina pe veniturile mici obţinute de pe urma utilizatorilor. "Preţul terminalului a fost determinat de venitul mediu pe utilizatorul de telefonie mobilă din România, relativ scăzut faţă de celelalte ţări europene, aşa că nu s-a putut micşora mai mult."

Probleme încă de la început

Din cauza apariţiei unor fisuri la carcasa din plastic a modelului 3G, unele ecrane sunt sensibile la praf şi murdărie.

Pe forumurile de specialitate, cititorii spun că problema ar putea fi legată de un sigiliu din jurul ecranului, care permite infiltrarea de particule mici de praf în interiorul dispozitivului.

Tot mai mulţi utilizatori reclamă probleme la ecran, pe motiv că pixelii, în zone aleatorii ale ecranului, sunt nefuncţionali.

200 de kilometri pentru un iPhone

Un cuplu din Alba Iulia a călătorit aproape 200 de kilometri până la Cluj-Napoca şi înapoi pentru a fi printre primii care achiziţionează un iPhone. Aşa s-a şi întâmplat: Liana Oberofer a fost prima persoană care a cumpărat aparatul lansat la miezul nopţii. "Am făcut o precomandă acum două luni, dar nu am mai avut răbdare până mâine şi am venit în seara asta în Cluj-Napoca.

E un cadou pentru soţul meu", ne-a explicat ea imediat după ce a intrat în posesia aparatului. Al doilea posesor din Cluj al unui iPhone a fost un adolescent în vârstă de 16 ani, Ioan Luca. Telefonul i-a fost cumpărat de mama sa, cadou despre care tânărul a spus, neimpresionat, că nu ar fi unul foarte special.

În Cluj-Napoca, doar 19 clienţi care au făcut precomandă au cumpărat telefonul chiar în momentul lansării, cu toate că în faţa magazinului Orange s-au strâns circa 50 de curioşi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite