Elevii britanici scriu înjurături în loc de răspunsuri pe foile de examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul candidaţilor care scriu obscenităţi sau comentarii inadecvate în loc să răspundă la întrebările de pe foile de examen s-a dublat în ultimii cinci ani, notează cotidianul The Independent.

Injuriile includ desene sau remarci cu tentă sexuală sau rasistă, care garantează descalificarea elevilor. Altele, mai puţin grave şi care duc doar la scăderea notei, includ înjurături „mai blânde“ sau aprecieri de natură sexuală la adresa examinatorilor.
 
În plus, numărul profesorilor sancţionaţi pentru că i-au ajutat pe elevi în timpul examenelor a atins un maximum anul acesta : 87, dintre care opt nu mai au voie să supravegheze niciodată examene.

Cifrele provin dintr-un raport publicat recent de Ofqual, organismul naţional de reglementare, cu privire la neregulile apărute în timpul examenelor naţionale de anul acesta. În total au fost 3.678 de incidente, dintre care 1.864 de elevii au primit avertisment,  1.120 au fost depunctaţi, iar 694 au fost descalificaţi. 
 
Cea mai des întâlnită neregulă a fost intrarea în sala de examen cu un telefon mobil : 1.251 de cazuri. Pe locul doi a fost plagiatul, inclusiv încercarea de a copia de la colegi. 638 de elevi au fost penalizaţi din acest motiv.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite