Manipulare cu sondaje de opinie la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicienii din Iaşi şi-au ridicat cu procente bune proprii candidaţi în sondajele de opinie pentru alegerile de duminică Un nou sondaj de opinie, prezentat de data aceasta de PNL

Politicienii din Iaşi şi-au ridicat cu procente bune proprii candidaţi în sondajele de opinie pentru alegerile de duminică

Un nou sondaj de opinie, prezentat de data aceasta de PNL Iaşi, a dat peste cap alte două sondaje făcute publice în această săptămână de PSD şi de Irina Schrotter, care s-a retras din cursa pentru primăria Iaşi, susţinându-l pe candidatul PD-L, Dumitru Oprea.

Ultimul sondaj de opinie privind rezultatele votului de pe 1 iunie a fost prezentat ieri la Iaşi de către reprezentanţii PNL. Sondajul a fost făcut prin telefon pe un eşantion de 1.780 de persoane şi are o marjă de eroare de +/- 2,8%. Rezultatele arată că lupta din turul doi pentru primărie se va da între PNL şi PSD, respectiv între ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, şi Gheorghe Nichita, actualul edil al oraşului. În timp ce Nichita este creditat cu 41% din intenţiile de vot ale ieşenilor în primul tur, Adomniţei este cotat cu 28,5% în sondajul PNL. Pe locul trei apare Dumitru Oprea, candidatul PD-L pentru primăria Iaşi, care ar obţine 23,5% din voturile pentru primărie.

Rezultatele sondajelor prezentate de partidele politice se bat însă cap în cap. În urmă cu două zile, cunoscuta creatoare de modă Irina Schrotter, susţinătoare a candidatului PD-L Dumitru Oprea, a prezentat propriul sondaj. Rezultatele îl cotau pe Nichita cu 41%, urmat de Oprea cu aproape 37% şi Adomniţei cu doar 8%. Social-democraţii ieşeni au prezentat marţi rezultatele propriului sondaj, conform căruia candidatul lor, Gheorghe Nichita, ar câştiga alegerile din primul tur, cu 51% din voturile ieşenilor. În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, politicienii ieşeni par să se fi pus de acord. Rezultatele tuturor sondajelor prezentate până acum îl desemnează drept principal favorit pe PSD-istul Constantin Simirad, fost primar al Iaşului şi ambasador al României în Cuba.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite