Mâncare de câine pentru copiii înfometaţi din Kenya

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără, om de afaceri în Noua Zeelandă, s-a întors acasă profund marcată de sărăcia văzută în călătoria făcută de curând în Kenya. Auzind povestirile tinerilor despre milioanele

O tânără, om de afaceri în Noua Zeelandă, s-a întors acasă profund marcată de sărăcia văzută în călătoria făcută de curând în Kenya.
Auzind povestirile tinerilor despre milioanele de copii malnutriţi din estul Africii, un producător de mâncare pentru câini neozeelandez şi-a oferit mărinimos ajutorul: 42 tone de hrană pentru patrupede pentru copiii kenyeni înfometaţi. Încercând să evite un scandal diplomatic, guvernul kenyan a refuzat categoric oferta. "Numai gândul că ţara noastră ar putea primi o asemenea ofertă este jignitor", a declarat ministrul delegat pentru programele de ajutorare din Kenya, John Munyes. Pentru a convinge de seriozitatea ofertei sale, producătorul Christine Drummond a afirmat că hrana uscată pentru câini este foarte nutritivă şi pe deasupra şi gustoasă. Ea însăşi pregăteşte dimineaţa copiiilor ei musli amestectat cu produsul pentru patrupede, a insistat neozeelandeza. "Iniţial, am vrut să trimit în Kenya pernuţe hrănitoare pentru câini cu un plus de vitamine. Când am aflat însă că acolo sunt atâţia copii mici, m-am decis să trimit mâncare pulverizată, care poate fi dizolvată în apă", povesteşte Drummond. Produsul destinat estafricanilor are în compoziţie porumb, cu care sunt obişnuiţi kenyenii, şi carne de vacă, porc, pui, oaie ori de cerb. La acestea sunt adăugate, potrivit producătoarei neozeelandeze, scoici, alge, usturoi, ouă şi cereale. Reţeta a scârbit autorităţile kenyene şi a contrariat ONG-urile de femei. "Să oferi hrană pentru câini este, în cultura noastră, o jignire îngrozitoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului kenyan. Circa 3,5 milioane de oameni, mai ales copii, suferă de foame în Kenya. Seceta prelungită a distrus puţinele culturi. Numai în ultimele două săptămâni au murit de foame peste 40 de oameni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite