14 hectare pentru pelerinii Putnei - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre terenul pe care îl va primi Mănăstirea Putna, cele mai bune concerte de Crăciun sau riscul de excludere din Netcity a companiei UTI Systems. Printre alte subiecte, Isărescu este de părere că în lipsa acordului cu FMI, aveam o criză a cursului, iar trupa Phoenix a renăscut de fiecare dată din propria-i cenuşă

14 hectare pentru pelerinii Putnei. Mănăstirea Putna va primi în folosinţă, cu titlu gratuit, un teren cu o suprafaţă de 14,4 hectare pentru o perioadă de 49 de ani. Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, elaborat de Ministerul Agriculturii, cedarea terenului este necesară, întrucât „Mănăstirea Putna îşi are locul ei de evlavie, unde numeroşi închinători şi pelerini de pretutindeni vin să-şi plece genunchii la mormântul marelui ei ctitor, Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”, scrie Evenimentul Zilei.

Cele mai bune concerte de Crăciun, la Bucureşti.
Pe lângă tradiţionalele concerte de final de an susţinute de Alexandru Andrieş, Ştefan Bănică şi Ştefan Hruşcă, bucureştenii vor putea gusta din electro-popul nordicului Jay-Jay Johanson, dar şi din nostalgia melodiile lui Demis Roussos. New-wave scoţian, armonii vieneze, gospel din Harlem şi colinde tratate cu ritmuri latino şi chitare rock’n’roll. Cam aceasta este oferta muzicală pentru luna decembrie. Iată zece dintre cele mai bune concerte din luna cadourilor, anunţă Cotidianul .

UTI Systems riscă să fie exclus din Netcity. Ajunsă la fundul sacului, compania UTI Systems se află la un pas de a pierde contractul cu Primăria Capitalei privind implementarea controversatului proiect Netcity. Din cei 1.200 de kilometri destinaţi reţelei subterane de fibră optică pe care UTI Systems trebuia să-i realizeze, până acum s-au săpat tranşee de 80 de kilometri, iar reţeaua este finalizată doar pe 13 kilometri. De mai bine de doi ani, Primăria Capitalei se chinuieşte să îngroape reţeaua aeriană de telecomunicaţii printr-un amplu proiect denumit generic Netcity, anunţă Jurnalul Naţional

Isărescu: în lipsa acordului cu FMI, aveam o criză a cursului. Un gol de finanţare externă de maximum 16 miliarde euro, urmat de o criză a cursului de schimb, cu efecte negative asupra inflaţiei şi activelor financiare în lei ale populaţiei. Astfel ar fi arătat, în opinia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, scenariul pentru România în lipsa acordului cu FMI. Şi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, dar şi Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI pentru România, au subliniat în mai multe rânduri că principalul pericol al nesemnării unui acord cu FMI ar fi fost cel al unei deprecieri masive a monedei naţionale. Oricum, până la semnarea acordului cu FMI, în numai patru luni, cursul a crescut de la circa 3,6 lei depăşind pragul de până la 4,3 lei pentru un euro, potrivit Gândul .

Phoenix: "Mulţi încearcă să ne dezbine, dar nu le vom da satisfacţie". Cu un trecut greu încercat, trupa Phoenix a renăscut de fiecare dată din propria-i cenuş ă, în ciuda atâtor încercări disperate ale celor care-i voiau departe de scenă. Nu s-au dat bătuţi, nu au făcut rabat de la calitate şi sunt, în continuare, după decenii de viaţă, una dintre cele mai bine vândute trupe din România, iar sălile în care susţin spectacole sunt, de fiecare dată, neîncăpătoare. De 1 Decembrie, Phoenix va susţine un megaconcert la Sala Palatului, pe care l-a numit sugestiv “Cei ce ne-au dat nume”, eveniment închinat folclorului românesc şi rapsodiilor lui George Enescu, dar şi pieselor consacrate ale trupei care vor face deliciul miilor de spectatori, scrie Gardianul .

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite