Mamaia încearcă să-şi păstreze valoarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În seara aceasta începe cea de-a 38-a ediţie a Festivalului din staţiunea constănţeană În premieră, organizatorii au recurs la o metodă inedită de selecţie a concurenţilor,

În seara aceasta începe cea de-a 38-a ediţie a Festivalului din staţiunea constănţeană

În premieră, organizatorii au recurs la o metodă inedită de selecţie a concurenţilor, plimbându-se cu o caravană prin 12 oraşe din ţară.

După ce Festivalul de la Mamaia ia sfârşit, nu se mai ştie nimic despre laureaţii săi. Mai are festivalul aceeaşi valoare ca altădată, când lansa voci care au devenit celebre?

Mădălin Voicu, unul dintre organizatori, dar şi preşedintele juriului în ultimii cinci ani, a declarat că brandul Mamaia este mai puternic ca niciodată. "Este cel mai vechi festival de acest gen, are un parfum deosebit. Are calitatea de a fi un catalizator şi o rampă de lansare pentru tinerii artişti, cât şi pentru cei lansaţi deja", declară Mădălin Voicu.

"Sper să demonstrez că festivalul are calităţile lui, resursele necesare pentru ceea ce îşi propune. Noi insistăm pe formulele noi, căutăm ineditul, căutăm să creăm, şi nu să copiem. Asta înseamnă să fii profesionist", adaugă Mădălin Voicu.

Caravana, soluţia cea mai bună

Cristian Zgabercea, directorul festivalului, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, numele celor doi prezentatori care au fost selectaţi în cadrul unor spectacole-concurs. Angelo Petrescu şi Mădălina Antonescu vor fi prezentatorii, alături de Dan Teodorescu.

"Pregătirile pentru ediţia viitoare vor începe în ianuarie 2009, pentru că am constatat că toate cheltuielile legate de deplasare îi împiedică pe mulţi tineri să se prezinte la preselecţii. Aşa încât am decis să mergem noi, cu caravanele, prin cât mai multe localităţi din ţară", a declarat Zgabercea. "Nouă caravana ni s-a părut o soluţie foarte bună, vor participa reale talente anul acesta, pe care numai aşa le puteam descoperi", spune Mădălin Voicu.

Primele două seri ale Festivalului Mamaia vor fi destinate concursurilor propriu-zise. La secţiunea Creaţie concurează 16 piese, iar la Interpretare 26 de concurenţi. În seara a treia va fi semifinala celor două secţiuni, iar pe 24 august va fi Gala Laureaţilor. Recitalurile din cele patru seri de festival vor fi susţinute de Smiley, Mandinga, Direcţia 5, Parlament, Edict şi Replik.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite