Mama ministrului francez de Interne, jefuită de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru români au fost condamnaţi luni seara, la Paris, la închisoare, pentru că au furat şi utilizat fraudulos, în mai, cardul de credit al mamei ministrului de Interne, Manuel Valls.

Fapta s-a petrecut la 14 mai, când mama ministrului, în vârstă de 68 de ani, îşi făcea cumpărăturile într-un magazin Monoprix din Arondismentul IV. Ea nu le-a observat pe cele două românce, în vârstă de 20 şi, respectiv, 25 de ani, care s-au uitat peste umărul ei în momentul când a introdus codul pin, la casă. La puţin timp după aceea, complicele lor, Gabi-Ionel Petcu, în vârstă de 24 de ani, i-a sustras cardul de credit femeii.

La puţin timp după furt, tinerii români, două femei şi doi bărbaţi, au început să cheltuiască banii, în total aproape trei mii de euro. Alertată de doamna Valls, banca a blocat cardul, dar făptaşii erau de negăsit.

Patru zile mai târziu, paznicul dintr-un magazin pentru haine din cartierul l'Opéra, observă că patru persoane, doiă bărbaţi şi două femei - care - s-au dovenit ulterior că erau români, încercat să afle codul cardului unei cliente olandeze. Filate, cele două cupluri au fost arestate în momentul în care tinerele introduceau cardul, tocmai furat, într-un bancomat.

Duşi la Palatul de Justiţie, cei patru au fost descoperiţi ca fiind şi autorii primului furt de card, cel al doamnei Valls, din cauza apelurilor realizate cu telefoanele lor celulare. Gabi-Ionel Petcu, recidivist, condamnat deja de şase ori pentru furt, a fost condamnat la 15 luni de închisoare cu executare, complicii săi, la un an, din care patru luni cu suspendare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite