Mamă la 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirela Stănescu, de 12 ani, din Broşteni-Mehedinţi, a născut zilele trecute prin cezariană la maternitatea din Severin un băieţel de aproape 3 kg. Minora trăieşte în concubinaj cu un tânăr

Mirela Stănescu, de 12 ani, din Broşteni-Mehedinţi, a născut zilele trecute prin cezariană la maternitatea din Severin un băieţel de aproape 3 kg. Minora trăieşte în concubinaj cu un tânăr şi a abandonat şcoala de la vârsta de 10 ani, când s-a îndrăgostit lulea de el. Tatăl copilului este plecat în Franţa, iar tânăra mămică locuieşte la socri, într-un judeţ învecinat. Copilul este alăptat fără probleme de la piept.
Mirela locuieşte de mai bine de un an de zile la casa părintească a concubinului din Topleţ-Caraş Severin. Iubitul ei, în vârstă de 19 ani, Dinel Aurică Mărgelu, a aflat prin telefon că este tată deoarece este plecat în Franţa la muncă. Socrii se topesc de dragul ei şi al copilului şi vor să le facă nuntă în toată regula atunci când se va întoarce ginerică din străinătate. Ea povesteşte că i-a venit sorocul pe data de 1 iulie, când a fost dusă cu Salvarea la Spitalul din Orşova, apoi a fost transferată la maternitatea din Drobeta-Turnu Severin, unde a născut prin cezariană un băieţel de 2,900 kg. Acest fapt ne-a fost confirmat de către directorul maternităţii severinene, dr. Barbul Damaschin, care ne-a precizat că astfel de cazuri sunt extrem de rare în unitatea medicală pe care o conduce. Minora nu a avut probleme medicale sau complicaţii, aşa că după nici 10 zile s-a externat. ,,Copilul a luat în greutate, e sănătos tun şi mănâncă lapte de la piept. Pe soţul meu, pe Dinel Aurică Mărgelu, l-am cunoscut când aveam 10 ani şi eram în clasa a IV-a. Venise pe la noi, prin comuna Broşteni, că are mai multe surori măritate acolo. Mi-a plăcut de el şi nu m-am mai dus la şcoală şi nici nu o să mă mai duc. M-a luat la el acasă, ai lui şi ai mei au fost de acord. Am rămas gravidă la 11 ani. Nu am vomitat deloc sau să-mi fie rău! Am sunat iubitul în Franţa şi e bucuros că avem băiat. Poate vom mai face un copil, să vedem ce zice şi el când va veni", ne-a declarat ieri minora de 12 ani. Socrul acesteia, Aurică Mărgelu, susţine că nu este nicio problemă că fata a născut la o vârstă aşa de fragedă. ,,Mai am o nepoată în Broşteni care a născut tot băiat la vârsta de 11 ani şi acum are 13. O cheamă Nicoleta Mărgelu. Să fie ei sănătoşi şi fetele, că aşa sunt ţiganii, se împreună de mici. Lumea prin sat ştie şi nu are treabă cu noi. Din sărăcia noastră găsim ce să mâncăm. Uneori carne, de mai multe ori legume, că asta este. Eu am fierărie, fac o potcoavă, o sapă, repar un fier de plug. Pământ avem puţin. Ne descurcăm cam greu, dar suntem cinstiţi", susţine bărbatul.

Poliţia face anchetă
Seful Poliţiei Topleţ, agentul-şef adjunct Alin Popescu, ne-a declarat că în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră, dat fiind faptul că proaspăta mămică are 12 ani, iar presupusul tată vârsta de 19 ani. Directorul Direcţiei Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, Geta Aprotosoaie, ne-a spus că din primele verificări reiese că bebeluşul nu a fost declarat şi nu are niciun fel de identitate. ,,Copilul nu a fost declarat la starea civilă din Severin, localitate pe raza căreia a fost născut. Vom face o anchetă deoarece minora este din Mehedinţi. Este posibil să o preluăm cu bebeluşul într-un centru de plasament pentru o anumită perioadă, însă trebuie discutat la faţa locului şi cu părinţii minorei, şi cu cei ai bărbatului şi trebuie văzute condiţiile în care trăiesc".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite