Mamă la 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 11 ani, din Iveşti, a născut ieri un copil perfect sănătos, într-o maternitate gălăţeană. Maria Stănescu, o tânără de origine romă din localitatea gălăţeană Iveşti,

O fetiţă de 11 ani, din Iveşti, a născut ieri un copil perfect sănătos, într-o maternitate gălăţeană. Maria Stănescu, o tânără de origine romă din localitatea gălăţeană Iveşti, a devenit mamă aducând pe lume o fetiţă în greutate de trei kilograme şi nouă sute de grame.

Copila, care este măritată de un an, a spus că nu ştie câţi ani are şi că nu cunoaşte nici vârsta soţului ei. Tânăra nu a mers niciodată la şcoală şi nu ştie să citească. Pentru ca nou-născutul să aibă acte, părinţii proaspetei mămici s-au interesat la spital când au născut-o pe fiica lor şi au aflat că acest lucru s-a întâmplat în luna iulie 1996. În ceea ce-l priveşte pe soţul ei, se pare că acesta ar avea 16 ani.

Oficialii Departamentului pentru Protecţia Copilului Galaţi s-au declarat şocaţi de acest caz şi au anunţat că vor declanşa o anchetă. În schimb, reprezentanţii etniei rome nu consideră că naşterea este ceva anormal. "Nu ştiu dacă este un record, poate că sunt şi mămici mai tinere decât cea care a născut astăzi.

Cu cât mămica este mai tânără, cu atât copilul este mai sănătos", a declarat Viorica Gotu, liderul Alianţei Rromilor din Galaţi, care crede că, deşi mama este doar un copil, fizic poate fi considerată o femeie matură.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite