"Mama FNI" încasează 7 ani pentru prăbuşirea FNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Mulţumesc!". Atât a putut spune, ieri, Ioana Maria Vlas în momentul în care Tribunalul Bucureşti pronunţa sentinţa în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Acumulare. "Mama FNI"

"Mulţumesc!". Atât a putut spune, ieri, Ioana Maria Vlas în momentul în care Tribunalul Bucureşti pronunţa sentinţa în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Acumulare. "Mama FNI" a fost condamnată la şapte ani de detenţie, ea mai având de executat 20 de ani în dosarul "FNI".
În aceeaşi cauză, cea mai aspră pedeapsă a primit-o fostul director general al Gelsor, Nicolae Popa - 18 ani. Acesta este însă fugit din ţară, fiind dat în urmărire internaţională. Gavril Bătrân, fost membru în Consiliul de Administraţie al SOV Invest, a fost condamnat la doi ani de închisoare, în cazul său schimbându-se încadrarea juridică, din înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în neglijenţă în serviciu. Bătrân nu va executa pedeapsa, dacă timp de 4 ani va avea o conduită corespunzătoare. Ioana Maria Vlas şi Nicolae Popa, în solidar cu SC SOV Invest SA, Banca Comercială Ion ţiriac, CEC, CNVM şi Gelsor SA trebuie să restituie păgubiţilor FNA şi AVAB Bucureşti 40,4 miliarde de lei. Acest lucru se va rezolva, pe cale civilă, după o decizie definitivă şi irevocabilă, cea ce ieri fiind atacabilă cu recurs. Iniţial, în dosarul FNA-Banca Agricolă a fost trimis în judecată şi Sorin Ovidiu Vântu, el riscând o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare, însă magistraţii au restituit dosarul la Parchet pentru separarea cauzei. Astfel că, numele lui Vântu nu a mai apărut în dosarul prăbuşirii FNA, procurorii continuând cercetările pe numele lui în dosarul "Banca Agricolă".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite