Mâlul a îngropat sufletele celor din New Orleans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

copii, majoritatea de culoare, arestaţi pentru infracţiuni minore sau chiar fără motiv. Au fost transferaţi într-o închisoare de maximă securitate, unde au stat în celule cu criminali

copii, majoritatea de culoare, arestaţi pentru infracţiuni minore sau chiar fără motiv. Au fost transferaţi într-o închisoare de maximă securitate, unde au stat în celule cu criminali periculoşi. Spre deosebire de aceştia din urmă, copiii-infractori aveau cătuşe la mâini şi la picioare. "Eram sigur că am să mor", povesteşte Josh. S-a refugiat cu greu pe patul cel mai de sus din celulă. Cinci zile până când a fost evacuat a stat nemâncat. "Am avut o cană de apă de băut. Mâncasem în seara dinainte de Katrina pâine cu lapte", îşi aminteşte adolescentul. şi el, şi mama lui sunt şi în ziua de astăzi sub supravegherea unui psiholog.

A înflorit canabisul
Katrina le-a priit însă traficanţilor de droguri. Ei au fost evacuaţi în Houston, Texas, unde au intrat în legătură cu furnizorii de cocaină şi canabis columbieni. Legăturile se păstrează şi astăzi. În ciuda celor 300 de poliţişti ai Gărzii Naţionale, care patrulează pe străzile din New Orleans, criminalitatea a atins după Katrina un nivel incredibil de ridicat. Autorităţile au de-a face mai ales cu răfuieli între bande. Poliţiştii îşi au birourile în barăci. La un an după Katrina, doar jumătate din locuitori s-au întors în oraşul care poartă urmele dezastrului: clădiri distruse, diguri şubrede, suflete distruse. Josh vrea să studieze ştiinţele economice într-un alt oraş. Mama lui este dintre cei puţini care vor să rămână. "Aici m-am născut. Aici e şi sufletul meu", spune femeia.

Anul acesta, Katrina se numeşte Ernesto
Uraganul Ernesto, care se transformase ieri în furtună tropicală, dă semne de creştere în intensitate deasupra mării, înainte de a se îndrepta spre Cuba şi Florida Keys, avertizează meteorologii. Autorităţile statului Florida au declarat stare de urgenţă şi au evacuat turiştii din arhipelagul Keys. şi Cuba a evacuat 300.000 de persoane din provinciile estice ale insulei. Câteva companii din Florida au evacuat personalul de pe platformele petroliere din Golful Mexicului. Totodată, NASA se pregăteşte să mute naveta Atlantis de pe rampa de lansare şi este foarte probabil ca lansarea navetei să fie amânată cu peste o săptămână.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite