Mall şi piscină în vremuri de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul proiect de tip mall din oraş a primit undă verde. Consiliu Local Satu Mare a aprobat, în ultima şedinţă, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea primului mall din oraş.

Chiar dacă proiectul este în fază incipientă iar criza financiară se resimte din plin,  municipalitatea crede că, în sfârşit, primul mall din Satu Mare va putea fi construit. În proiect este prevăzută şi o piscină olimpică acoperită, investiţie finanţată de guvern.

Este vorba, practic, despre două bazine. Unul de 50 x 25 de metri, şi unul mai mic, de 25 x 12 metri. Investiţia totală pentru acest obiectiv se ridică undeva pe la 14 milioane de euro, iar costurile de întreţinere se ridică la suma de 600.000 de euro pe an.

Peste 1000 de locuri de parcare

Dezvoltatorul mallului, firma SC Magnum Investiţii SRL din Bucureşti, nu a făcut încă o estimare oficială cu privire la valorea investiţiei în complexul multifuncţional. PUZ-ul privind lucrările la mallul din zona podului Golescu a fost aprobat după ce investitorii au pus la punct o serie de probleme legate de terenuri.

Complexul va avea magazine şi parcări, iar odată cu construcţia lui va fi realizată şi subtraversarea podului prin două artere care vor lega podul de cartierul Micro 16 şi de zona mallului.

În cadrul acestui PUZ a fost cuprinsă şi piscina, al cărei proiect a fost aprobat în planul guvernamental de investiţii. „În acest moment, documentaţia de autorizare este în curs de pregătire. Abia după acest moment vom şti cu exactitate care va fi valoarea proiectului, data când vor începe lucrările, respectiv termenul de finalizare”, a declarat primarul Iuliu Ilyes.
În prezent, pe amplasamentul viitorului mall  există cinci construcţii care urmează a fi demolate.

Zonă comercială va cuprinde spaţiile de vânzare de tip mall, fiind amplasată paralel cu b-dul Lalelei şi va asigura 1.030 locuri de parcare. De asemenea, în proiect este prevăzută şi o zonă de sport-turism- sănătate, precum şi zone verzi.

Proprietate mixtă

Terenul este parţial proprietate a municipiului Satu Mare şi parţial proprietate a SC Magnum Investiţii SRL. Pentru a se putea realiza construcţia pe amplasamentul propus a fost necesar un schimb de teren între beneficiar şi Parohia Ortodoxă Română, care avea drept de folosinţă pe o parte din amplasament.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite