Mâinile, prima carte de vizită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acordăm atenţie feţei, dar mâinile? S-a mai spus: ele sunt prima noastră carte de vizită. Să le acordăm atenţia pe care o me rită! Pentru spălarea vaselor şi pentru orice fel de

Acordăm atenţie feţei, dar mâinile?

S-a mai spus: ele sunt prima noastră carte de vizită. Să le acordăm atenţia pe care o me rită! Pentru spălarea vaselor şi pentru orice fel de activităţi administrative, foloseşte numai de tergenţi testaţi dermatologic. Altfel, există riscul iritării sau descuamării epidermei. Ideale ar fi mănuşile, dar foarte puţine femei le folosesc la menaj. Remediul îl constituie crema de mâini - folosită de fiecare dată după ce ne înmuiem mâinile în detergent. Şi după fiecare spălare pe mâini, dacă săpunul nu conţine în textură o cremă emolientă! Folosirea unui gel exfoliant, o dată pe săptămână, îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafaţa epidermei. Operaţia se impune mai ales când pielea mâinilor este expusă la acţiunea vântului. Nu tăia niciodată pieliţele de la baza unghiei (cuticulele) pentru că se vor reface într-un strat mai dur şi cornos. În acest scop, există soluţiile speciale de înmuiere, apoi, cu un beţişor special, presează-le spre baza unghiei!

Stratul de lac protector să nu lipseascăniciodatădintrusata de manichiură! Lacul protejează unghia de petele pe care le lasă oja în profunzimea texturii şi nu "roade" calciul, aşa cum o face acetona!

În cazuri de extremă urgenţă, când pielea se deshidratează încât devine aproape dureroasă la atingere, se impune un tratament într-un salon de cosmetică, cu împachetări cu parafină care hrăneşte şi înmoaie epiderma.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite