Mâine, Sfântul Ilie va fi sărac în tunete şi fulgere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creştinii îl prăznuiesc, mâine, pe Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, născut în Tesba Galaadului, în secolul al IX-lea î.H. Pentru credinţa în Dumnezeul cel adevărat, pe care o apăra, el a

Creştinii îl prăznuiesc, mâine, pe Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, născut în Tesba Galaadului, în secolul al IX-lea î.H. Pentru credinţa în Dumnezeul cel adevărat, pe care o apăra, el a intrat în conflict cu regele Ahab, căsătorit cu prinţesa feniciană Isabela, care se închina zeului Baal.

Regele şi supuşii săi i-au urmat exemplul. La porunca lui Dumnezeu, Ilie i-a prevestit regelui şi poporului evreu trei ani şi jumătate de foamete. După vremea de sărăcie, Proorocul Ilie a dovedit că Dumnezeul vechii credinţe este cel adevărat. Scriptura spune că Sf. Ilie n-a murit.

Dumnezeu l-a înălţat la cer într-un car de foc, la 20 iulie. În ţara noastră numele proorocului este purtat de 117.389 de bărbaţi şi de 78 de femei care se numesc Ilia.

În popor se spune că atunci când tună de Sf. Ilie, merele şi alunele vor fi viermănoase. Dacă plouă înseamnă că aşa va fi vremea timp de 20 de zile.

Prognoza meteo de Sfântul Ilie spune că mâine vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice local în Moldova, Transilvania, Maramureş şi pe arii restrânse în Muntenia şi Dobrogea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite