Maimuţele şi leii fotografilor estivali, interdicţie pe plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accesul pe plajele turistice al persoanelor însoţite de animale, precum şi circulaţia şi staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor de intervenţii şi a utilajelor de întreţinere a plajelor,

Accesul pe plajele turistice al persoanelor însoţite de animale, precum şi circulaţia şi staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor de intervenţii şi a utilajelor de întreţinere a plajelor, au fost interzise de guvern printr-o ordonanţă adoptată în şedinţa de ieri.
Actul normativ mai prevede că operatorii care vor câştiga la licitaţia plajelor au obligaţia ca, la începerea sezonului estival, să amenajeze plaja şi să asigure serviciile turistice necesare. Ei sunt obligaţi să întreţină şi să igienizeze zilnic suprafaţa de plajă închiriată, să menţină în stare de funcţionare dotările, inclusiv cele de agrement, să asigure condiţiile sanitare şi de protecţie a mediului în zonele de îmbăiere, să îndepărteze de pe plajă obiectele periculoase, să sesizeze autorităţile responsabile în cazul prezenţei în apa mării a substanţelor poluante, să permită accesul liber şi circulaţia persoanelor în spaţiul plajei, să nu permită comerţul ambulant şi camparea pe plajă. Administratorul trebuie să se asigure că: nisipul nu conţine corpuri străine periculoase, că este cel puţin o cabină de schimb la 100 de persoane, un coş pentru colectarea selectivă a gunoiului la 250 de metri pătraţi, există o cale de acces pentru persoane cu dizabilităţi, sistem de semnalizare a condiţiilor de îmbăiere şi că există o suprafaţa minimă de plajă asigurată pentru o persoană. Autorităţile administraţiei locale au obligaţia să organizeze servicii publice de salvare şi posturi de prim ajutor, să asigure lucrările de canalizare şi alimentare cu apă până în zona limitrofă plajei cu destinaţie turistică şi să asigure ordinea publică prin intermediul poliţiei, jandarmeriei şi gardienilor publici. Nerespectarea acestor norme constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 şi 20.000 de lei noi. Sezonul estival pe litoralul Mării Negre începe la data de 1 mai şi se finalizează pe data de 30 septembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite