Maimuţele de la Zoo Târgu Mureş preferă ceapă în loc de banane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MaimuŢele sunt privilegiate şi pe timpul iernii la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Stau la căldură şi aşteaptă cuminţi porţiile de vitamine. Când îngrijitorii vin de la bucătărie,

MaimuŢele sunt privilegiate şi pe timpul iernii la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Stau la căldură şi aşteaptă cuminţi porţiile de vitamine. Când îngrijitorii vin de la bucătărie, agitaţia atinge cote maxime.
Lăzi cu portocale, mere, pere, banane, castraveţi, roşii, varză şi ceapă - toate se transformă într-o delicioasă salată de crudităţi care se împarte frăţeşte. Animalele îşi aleg fructele sau legumele favorite. O maimuţă preferă doar ardeii, mai exact seminţele, alta, perele. Povestea cu banana, preferata maimuţelor, nu prea ţine la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Paradoxal, în prim-plan e ceapa, devorată în câteva secunde. Erbivorele primesc suplimente nutritive, concentrate, orz, ovăz, tărâţe, chiar şi pâine uscată. Însă cel mai aşteptat moment este sosirea porţiei de morcovi, adoraţi de ponei şi de puii de cangur. În perimetrul grădinii sunt şi animale care se bucură de venirea iernii, printre ele - tigrii siberieni, care sunt mai vioi. Pavilioanele cu păsări, maimuţe şi şerpi au centrală termică proprie, iar celelalte au teracote.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite