"Mailat a venit însoţit la consulat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două asociaţii ale românilor din Peninsulă ne-au confirmat faptul că Nicolae Romulus Mailat a intenţionat să părăsească Italia, dar a fost descurajat de birocraţia consulatului român

Două asociaţii ale românilor din Peninsulă ne-au confirmat faptul că Nicolae Romulus Mailat a intenţionat să părăsească Italia, dar a fost descurajat de birocraţia consulatului român de la Roma. Ministerul de Externe român a negat însă acest lucru, sărind în apărarea consulului Cosmin Dumitrescu.

Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor (ARI) din Italia, ne-a declarat că a venit la el unul dintre liderii rromilor din Roma, Marin Ştefan, pentru a-i mărturisi faptul că Mailat a vrut să se întoarcă în ţară, dar nu a făcut-o din cauza programărilor de la consulat.

Mailat nu a mai făcut scriptic cererea, din cauza timpului îndelungat de obţinere a titlului - aproximativ o lună.

Acelaşi lucru ni l-au declarat şi reprezentanţii Asociaţiei Românilor Comunitari din Italia (ARCI). Mai mult, aflăm că nepotul lui Nicolae Mailat, care l-a însoţit la consulat, a reuşit să obţină titlul de călătorie şi să revină în ţară.

"Nepotul său a stat la poartă în fiecare zi, timp de două săptămâni, pentru titlu. A primit titlul de călătorie după două săptămâni, fiindcă era minor. Mailat nu a mai venit. Când a văzut aglomeraţia, s-a răzgândit", ne-a declarat Dumitru Aurel, reprezentant al ARCI.

Bambalău Ion, un alt angajat al aceleiaşi asociaţii, ne-a declarat că "Mailat nu a depus cerere. Dacă nu ai cum să intri acolo, cum să depui cerere?

Consulul a înţeles problema şi de mâine va primi câte 5 români de origine rromă pe zi, în această situaţie de criză. Suntem trataţi ca nişte animale, parcă este un lagăr, e o aventură să intri acolo, nu cerem nimic ilegal. Cerem o foaie să plecăm acasă. Dacă românii ne tratează aşa, ce să cerem de la italieni ?!" O altă mărturie care susţine tentativa lui Mailat de a reveni în ţară vine chiar de la concubina sa.

Informaţia a fost publicată de "Il Messaggero". Conform publicaţiei italiene, concubina acestuia le-a declarat autorităţilor că Mailat intenţionase să plece din Italia. În aceeaşi ordine de idei, reamintim că asociaţiile româneşti din Italia reclamă de ani de zile birocraţia excesivă a consulatelor.

MAE neagă acuzaţiile

"Mailat nu a cerut niciun act cu care s-ar fi putut întoarce în ţară", a declarat pentru Realitatea TV Cosmin Dumitrescu, consulul de la Roma.

Poziţia lui este susţinută şi de MAE care, printr-un comunicat trimis la redacţie, "respinge speculaţiile şi insinuările (…) potrivit cărora, <> , pe care le consideră neavenite şi chiar periculoase".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite