Maidanezii au muşcat aproape zece mii de oameni doar în Bucureşti- Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii au muşcat aproape zece mii de oameni doar în Bucureşti- Revista presei interne
Maidanezii au muşcat aproape zece mii de oameni doar în Bucureşti- Revista presei interne

Presa internă de azi scrie despre cei aproape zece mii de oameni care au fost muşcaţi de maidanezi anul acesta, despre condiţiile de muncă într-un call center sau povestea unei mame care a învins statul. Printre alte subiecte, pachetul anticriză în România nu are destule măsuri active antişomaj, iar la Vama Buzăului vor ajunge şase zimbri din Franţa.



Maidanezii au muşcat aproape zece mii de oameni doar în Bucureşti

. Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a dezvăluit că în urma unui raport primit de la Institutul "Matei Balş", de la începutul anului şi până la sfârşitul lunii iulie, în Bucureşti au fost muşcate de câini 9.178 de persoane. Statistica arată că 7.500 dintre pacienţi sunt persoane adulte şi restul copii, scrie Jurnalul Naţional.

Cum lucrează „roboţeii“ corporatişti în call center
. Peste o sută de omuleţi stau concentraţi cu căştile pe urechi şi cu ochii în calculatoare. Vorbesc continuu: "Bună ziua. Numele meu este..., vă sun din partea companiei Cutare. În ceea ce priveşte abonamentul dumneavostră de telefon, vă informăm că... ". Stau unul lângă altul, cu nişte separatoare între ei, într-un fel de sală mai elegantă. Seamănă cu agitaţia dintr-o redacţie, numai că omuleţii de aici se cheamă că sunt agenţi. Telefonişti, mai pe româneşte, scrie Gândul.

Mărturiile mamei care a învins statul român. Ionela Danciu, mama de tripleţi din judeţul Alba, spune că a câştigat războiul public pentru legea multipleţilor, dar mai trebuie să învingă definitiv statul în instanţă. A început lupta cu sistemul în urmă cu un an şi jumătate, din dorinţa de a i se face dreptate. Atunci, cele trei fetiţe ale ei aveau un an, iar legea prevedea o singură indemnizaţie de creştere, indiferent de numărul de copii născuţi. Valoarea acesteia a trecut de la 600 de lei la 85% din media veniturilor din anul anterior naşterii, scrie Evenimentul Zilei.

Şomajul, combătut cu declaraţii. Lipsa de fantezie a lovit nu numai politicile economice ale Guvernului destinate susţinerii mediului de afaceri în timp de criză. Într-un clasament mondial realizat acum o lună, măsurile anticriză luate în România au primit nota de 1,3 din 10. În timp ce în majoritatea ţărilor europene pachetele anticriză cuprind zeci de măsuri active antişomaj, România a adoptat trei măsuri mari şi late dintre care doar una este o măsură activă. Acest tip de măsuri este superior celor pasive prin faptul că, fiind orientat spre angajarea persoanelor în muncă, spre deosebire de măsurile pasive ce presupun plata ajutoarelor de şomaj, are costuri mai mici, scrie Cotidianul.

La Vama vin şase zimbri din Franţa
. Rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului va primi şase exemplare născute în parcul naţional de la Thoiry, în apropierea Parisului. Trei femele şi trei masculi de zimbru vor contribui la reintroducerea acestei specii în pădurile din Munţii Carpaţi. Cei şase zimbri au fost selecţionaţi special, după anumite trăsături genetice, pentru a servi la "salvarea celui mai mare mamifer al Europei",  scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite