Mai puţine carduri de credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Loviţi de efectele crizei economice, mulţi români au decis să renunţe la a-şi mai plăti cumpărăturile cu carduri de credit.

Situaţia economică din ultima perioadă i-a determinat pe români să se gândească de două ori înainte de a cumpăra.

Şi asta mai ales atunci când aceştia folosesc un card de credit. Numărul instrumentelor de plată de acest tip valide aflate în circulaţie a scăzut cu aproape jumătate de milion de unităţi în primul semestru, până la 2,28 de milioane, potrivit datelor BNR.

Astfel, după mai mulţi ani de creştere, evoluţia portofoliului de carduri de credit a intrat pe o pantă descendentă.

Credit Europe Bank, cel mai mare emitent

Totuşi, cei mai mari emitenţi de carduri de credit şi-au menţinut constant portofoliul de astfel de instrumente de plată sau chiar şi l-au mărit, potrivit portalului de consultanţă financiară no-cash.ro.

Astfel, Credit Europe Bank, cel mai emitent de carduri de cumpărături, şi-a sporit în primele şase luni numărul de carduri emise, de la 325.000 la 329.000 de unităţi.

O uşoară creştere a înregistrat şi portofoliul de carduri de credit al Raiffeisen Bank, de la 309.000 la începutul anului la 326.000 la finele primului semestru.

În cazul BCR, cea mai mare bancă din România în funcţie de valoarea activelor, numărul instrumentelor de plată cu funcţie de credit a cunoscut un regres de 6.000 de unităţi în intervalul ianuarie-iunie, până la 179.000.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite