Magnetoterapia, o metodă ecologică de a ne schimba viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa are şi o componentă magnetică şi, dacă ar fi studiată temeinic legătura dintre magneţi şi sănătate, aceştia ar putea deveni cele mai simple mijloace de tratament Se vorbeşte

Viaţa are şi o componentă magnetică şi, dacă ar fi studiată temeinic legătura dintre magneţi şi sănătate, aceştia ar putea deveni cele mai simple mijloace de tratament

Se vorbeşte frecvent de magnetism, de magnetoterapie şi de influenţele câmpurilor magnetice asupra organismului nostru, dar şi a mediului înconjurător.

Potrivit specialiştilor care se ocupă de acest domeniu, sănătatea noastră este strâns legată de energia magnetică. Metodele de tratament sunt multiple, dar o cercetare mai atentă ar fi încă necesară pentru certificarea ştiinţifică a magnetoterapiei. Deocamdată, cei care se tratează îşi asumă anumite riscuri.

Se spune că magnetul a fost descoperit cu câteva sute de ani înainte de Hristos. Această afirmaţie face trimitere la o legendă din acea vreme. Un păstor, pe numele Magnes, îşi ducea turma pe Muntele Ida. Fiind încălţat cu sandale cu talpă de fier, a constatat că nu mai poate, decât cu mare greutate, să-şi dezlipească picioarele de pământ. Şi-a împărtăşit necazul prietenilor din comunitatea în care locuia.

După ce s-au dezmeticit, ei au botezat mineralul respectiv "piatra lui Magnes"(magnet). Dar efectul terapeutic al magneţilor fusese descoperit în China, cu circa 5.000 de ani în urmă. Chinezii ştiau că magnetul indică Nordul şi tot ei au fost inventatorii busolei.

Magnetul, stârnind curiozitate, a fost studiat cu atenţie, găsindu-i-se întrebuinţări în diferite domenii din industrie şi, mai nou, în protejarea stării noastre de sănătate.

Magnetoterapia - opinii pro şi contra

Magnetoterapia este o metodă de ameliorare şi vindecare a diverselor afecţiuni cu ajutorul unui câmp magnetic. Terapia se bazează pe apropierea unei surse magnetice (magnet sau radiestezist) de organismul uman, în scopuri terapeutice.

Unii spun că orice câmp magnetic influenţează favorabil ţesuturile organismului, pentru că acţionează până la nivel celular şi accelerează metabolismul natural. Dar experienţele au dovedit că influenţa poate fi şi negativă.

Multe plante au murit rapid după ce au fost udate cu apă magnetizată! Totuşi, dacă are loc, metoda poate produce schimbări privind imunologia celulelor; diminuează gradul de coagulare a sângelui, provoacă o vasodilataţie a capilarelor, elimină starea de disconfort fizic sau psihic şi anulează insomniile.

După studii amănunţite şi independente, în diverse laboratoare din lumea întreagă (SUA, Japonia şi Rusia), s-a constatat că efectul magneţilor este vizibil după circa două ore din momentul aplicării lor pe zonele bolnave. Este important şi faptul că, după ce s-a stabilit tipul de magnet benefic potrivit, întrebuinţarea lui nu are contraindicaţii.

Efectele apei magnetizate

Pornind de la faptul că organismul nostru conţine 70 la sută apă, s-a constatat că folosirea apei, tratată cu magneţi, îmbunătăţeşte starea de sănătate, pentru că reglează funcţiile organelor vitale: reglează circulaţia şi tensiunea, echilibrează sistemul nervos, ameliorează şi reglează procesele digestive, elimină toxinele, întăreşte sistemul imunitar, creşte apetitul; de asemenea, este benefică în diverse afecţiuni: astm, tuse, bronşite, febră.

S-a observat o influenţă pozitivă în cazul eczemelor, arsurilor, în afecţiuni ale ficatului, rinichilor şi stomacului. Unii medici au propus folosirea magneţilor ca adjuvanţi în fazele incipiente de cancer, în boala Alzheimer, epilepsie, Parkinson. Şi plantele din apartament se înviorează în glastre dacă sunt udate cu apă magnetică.

Cum putem să magnetizăm apa?

Magnetizarea apei o putem realiza singuri, acasă. Putem magnetiza: apa de la robinet, apa plată, sucurile, supele, ceaiurile şi chiar apa minerală. Pentru magnetizare, se foloseşte un magnet, procurat odată cu un manual de magnetoterapie.

Există modalitatea de a obţine magneţi bipolari şi prin internet. Dacă folosim bagheta, în repaus, prin introducerea ei în apă, magnetizarea acesteia se face după 15 minute (la o cantitate de 300 ml apă). Dacă agităm bagheta în apă, atunci efectul ei este rapid - după circa 3 minute. Putem folosi apa, gata magnetizată.

Îmbunătăţirea stării de sănătate se observă după câteva săptămâni. Pe magnet trebuie să aşezăm însă un vas de sticlă sau de plastic - în niciun caz nu vom folosi un vas metalic!

În această situaţie vom lăsa apa să se magnetizeze un interval mai mare de timp - între o oră şi 10 ore. Sigur, practica a demonstrat că această terapie poate înlătura cauza durerii. Secretul constă în intensificarea circulaţiei sangvine. Prin folosirea magnetului creşte fluxul sangvin către vasele capilare mici; în acest fel le relaxează şi le dilată.

Magnetul cel mai puternic din apropierea noastră este Pământul. El influenţează existenţa organismelor vii. Câmpul magnetic al Pământului acţionează cu efectul unei umbrele protectoare de radiaţii cosmetice nocive, precum cele solare. Fără existenţa acestui câmp magnetic, s-ar deregla magnetismul galactic care acţionează şi asupra lumii vii de pe planeta Pământ.

Aparatura electronică din jurul nostru scade câmpul magnetic. Cu ajutorul produselor magnetice putem micşora efectele negative ale acestora.

Brăţările magnetice ne scapă de migrene şi dureri

Foarte multe persoane fac apel la ajutorul brăţărilor magnetice şi al diverselor bijuterii pe bază de magneţi. Specialiştii recomandă purtarea brăţărilor cu magneţi pe partea interioară a încheieturii, cât mai aproape de vene şi artere.

Se ştie că, dacă se poartă o brăţară magnetică la încheietura mâinii stângi, magneţii acţionează asupra unor meridiane, dar purtată pe mâna dreaptă, influenţa lor se răsfrânge asupra altor meridiane. De exemplu, colierele magnetice acţionează asupra a 8 până la 12 meridiane. Colierele se recomandă persoanelor care sunt suferinde de spate, umeri, ceafă, migrene, dureri de cap, pentru că îmbunătăţesc circulaţia sângelui până la nivelul cranian.

Efectul bijuteriilor cu magneţi acţionează în mod diferit: la unii se observă o îmbunătăţire a stării de sănătate în câteva zile. Alţii, în schimb, se bucură de aceste efecte pozitive, abia după două-trei săptămâni. Bijuteriile magnetice pot fi purtate fără pauze; unele persoane le poartă doar ziua.

Sigur, fiecare trebuie să testeze varianta la care organismul reacţionează cel mai bine. Sunt şi opinii potrivit cărora bijuteriile magnetice nu trebuie să atingă neapărat tegumentul. O brăţară, de exemplu, o putem purta mai largă, încât să nu atingă încheietura mâinii, pentru că magneţii utilizaţi la brăţări sunt suficient de puternici pentru a influenţa circulaţia sângelui, de la o distanţă de câţiva milimetri depărtare de tegument. Numai dacă se folosesc magneţi de mare putere, aceştia pot cauza senzaţii de uşoară strângere a pielii.

Efectele magneţilor în trecut şi prezent

Regina Cleopatra a rămas în istorie ca fiind purtătoarea unui talisman magnetic care să-i protejeze tinereţea şi frumuseţea.

Regina Elisabeta I, suferindă de artrită, a fost vindecată cu ajutorul magneţilor de medicul său personal.

Americanii - cinci milioane ca număr - sunt convinşi de efectele pozitive ale magneţilor asupra bolilor cronice de care sufereau.

Bijuteriile Energetix, realizate pe bază de magneţi la cele mai înalte standarde, sunt renumite în lume.

Efectele lor au fost verificate la Institutul pentru testări biologice din Grafelfing, cu sprijinul unui microscop specializat. Rezultatul? După purtarea acestor bijuterii, s-au constatat rezultate semnificative asupra stării de sănătate în mai puţin de o lună. În lume s-au vândut, potrivit unei firme de cercetări europene în marketing, peste 15 milioane de astfel de brăţări magnetice.

Bijuteriile Energetix sunt realizate din: aur de 18 karate, cupru pur, argint 925, oţel pur. O bună parte din aceste bijuterii sunt împodobite cu cristale de cea mai bună calitate, de origine austriacă, purtând girul calităţii prin firma de renume mondial Swarovski. Aceste bijuterii prezintă avantajul că puterea magneţilor are o garanţie permanentă. Mai mult, magneţii de neodimiu folosiţi au renumele celui mai puternic câmp magnetic, indiferent de mărimea lor. La 100 de ani ei îşi pierd doar 1% din efectul magnetic!

Efecte interesante ale magneţilor

S-a observat că persoanele care sufereau de oboseală, de lipsa puterii, după câteva zile de folosire a bijuteriilor magnetice, starea de sănătate li s-a îmbunătăţit simţitor, în sensul că au scăpat acele simptome neplăcute.

Unele persoane observă că au "vise puternice". În acest caz, spun specialiştii, nu trebuie să mai poarte brăţara pe timpul nopţii. Unii au resimţit, la scurt timp după purtarea brăţării, furnicături în braţe şi degete sau căldură. Alţii, dacă le poartă mai multă vreme, nu mai pot dormi. Concluzia este că " moderaţia" este benefică şi în acest sens.

Tratament personalizat

Metoda aceasta cu magneţi nu tratează o boală anume, ci organismul bolnav, în totalitate. Astfel, se aplică un tratament personalizat la fiecare pacient. Durata aplicării magneţilor variază în funcţie de boala pacientului şi de particularităţile sale.

Practic, magnetul se aplică cu un anumit pol pe diverse locuri ale corpului; în acel moment, influenţa sa generează un câmp magnetic precis, care acţionează local asupra organismului. Fireşte, magnetoterapia nu exclude folosirea medicamentelor alopate sau ale fitoterapiei, sau homeopatiei.

Nu pot beneficia de magnetoterapie: gravidele, pentru că nu se cunoaşte cum acţionează forţa magnetică asupra fătului, persoanele care au afecţiuni legate de sângerări, bolnavii cu tuberculoză activă, cu psihoze, arteroscleroză severă, dar şi cei care poartă un implant electromedical.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite