"Magnatul" Dorel Vişan, la TVR Cultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TVR Cultural transmite astăzi, de la ora 19,45, filmul "Magnatul", produs în România, în 2004, şi regizat de şerban Marinescu. Mircea Moraru, personajul central, este patronul unui important

TVR Cultural transmite astăzi, de la ora 19,45, filmul "Magnatul", produs în România, în 2004, şi regizat de şerban Marinescu.
Mircea Moraru, personajul central, este patronul unui important trust media din România postdecembristă. Suspectat de a se fi implicat în jocuri politice pentru obţinerea unor avantaje personale, el se dovedeşte, de fapt, o victimă a celor doi asociaţi ai săi, care intenţionează să-l înlăture de la conducerea trustului şi să semneze un contract avantajos cu un partid aflat pe primele locuri în sondaje. Lupta surdă şi de multe ori murdară din afaceri i-a adus lui Moraru dezechilibre majore în viaţa personală: soţia sa se află internată într-un ospiciu, iar fata a ajuns o adolescentă rebelă, cu care nu mai are nicio punte de comunicare. Lansat în plină campanie electorală (noiembrie 2004), "Magnatul" abordează aspectele mai puţin morale ale politicii româneşti, a cărei bunăstare este condiţionată economic. şerban Marinescu a mai regizat "Turnul din Pisa", "Cel mai iubit dintre pământeni", "Cei care plătesc cu viaţa" şi "Moara lui Califar". Din distribuţie fac parte Gheorghe Dinică, Dorel Vişan, Coca Bloos, Ana Ularu, Horaţiu Mălăele ş.a.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite