De la Maglavit la Constanta, sechestru pe Casele Domnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alesii Domnului au intrat in conflict deschis cu slujitorii banului public. In ultimele zile, departamentele economice ale unor arhiepiscopii se confrunta cu somatii de plata si chiar popriri pe

Alesii Domnului au intrat in conflict deschis cu slujitorii banului public. In ultimele zile, departamentele economice ale unor arhiepiscopii se confrunta cu somatii de plata si chiar popriri pe conturi, fiindca au ramas restante la plata datoriilor catre buget. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care administreaza creantele Electrica, a blocat conturile datornicilor, printre care se numara si cateva manastiri, cum ar fi cea de la Maglavit. In acelasi timp, Directia Generala a Finantelor Publice Constanta a pus sechestru asiguratoriu pe bunurile Arhiepiscopiei Tomisului, dupa ce a descoperit ca institutia clericala nu a virat catre bugetul statului nici impozitul pe veniturile din salarii, nici restantele catre fondul de somaj, asigurari de sanatate sau CAS.
Clocitoare electrice, cuplate la contorul manastirii lui Petrache Lupu
Datoria pe care a facut-o celebra manastire a lui Petrache Lupu, de 225 milioane de lei vechi, se refera strict la neplata curentului electric. Cel putin asa ne-a declarat parintele consilier Nicolae Ion, de la Arhiepiscopia Craiovei. Acesta sustine ca de fapt datoria nu ar reveni exclusiv celor de la manastire, ci si unor fermieri care folosesc curentul electric al manastirii pentru o clocitoare. In 1920, ciobanul Petrache Lupu avusese o viziune in care se facea ca banii vor curge garla pe acele meleaguri.
Masinile Arhiepiscopiei Tomisului vor fi ridicate cu Politia
Administratia Financiara Constanta a solicitat instituirea masurilor asiguratorii asupra bunurilor Arhiepiscopiei Tomisului. Arhiepiscopia a neagat, intr-o prima faza, ca se afla sub sechestru, precizand ca datoria ar fi de numai 7 miliarde ROL si ca se angajeaza sa inceapa "procedura de achitare a datoriei cel tarziu in ziua de 23 august". Pana sa vada banii, inspectorii DGFP au incercat, pe 23 august, sa puna sub sechestru cele 13 autoturisme "Passat" ale Arhiepiscopiei. Ei au fost intampinati cu refuz, pe motiv ca procesul-verbal nu e bine intocmit. Ieri, directorul general DGFP Constanta, Vasilica Mihai, ne-a declarat: "Am luat legatura cu Trezoreria, dar Arhiepiscopia n-a virat acesti bani in contul datoriei. In acest caz vom continua procedura pentru sechestru. De la Cadastru ni s-a comunicat ca ar avea in patrimoniu si un imobil, astfel ca vom institui sechestru si pe acesta. Pentru sechestrarea celor 13 autoturisme - pentru care am intocmit deja proces-verbal de sechestru - vom solicita ajutorul organelor de Politie, in vederea opririi si ridicarii lor". Cat priveste incidentul de la poarta Arhiepiscopiei, dna Mihai spune ca inspectorii aveau legitimatiile de serviciu in regula, iar procesul-verbal de sechestru "a fost rupt imediat".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite