Magistraţi supremi, puşi sub acuzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anton Pandrea a „sifonat“ informaţii secrete dintr-un dosar al DNA
Anton Pandrea a „sifonat“ informaţii secrete dintr-un dosar al DNA

Fostul şef al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Anton Pandrea, şi judecătoarea Corina Corbu, de la Secţia de contencios administrativ a ÎCCJ, au fost puşi oficial sub acuzare în dosarul referitor la judecătoarea Gabriela Bîrsan, cercetată de DNA pentru fapte de corupţie.

Anton Pandrea - fost preşedite al vechiului CSM şi şef al Secţiei penale a ÎCCJ - este acuzat de favorizarea infractorului, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Aceeaşi acuzaţie este adusă şi judecătoarei Corina Corbu, fost secretar general al CSM - care a promovat la ÎCCJ într-o procedură contestată de mulţi magistraţi. Corina Corbu a declarat, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea, urmând să revină la DNA pentru a da o declaraţie, conform procedurii. Judecătorul Anton Pandrea i-ar fi comunicat Corinei Corbu faptul că s-a emis mandat de interceptare în cazul judecătoarelor Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu, la solicitarea DNA.

Judecătoarele Gabriela Bîrsan, preşedinta Secţiei de contencios administrativ a ÎCCJ, între timp revocată din funcţie, şi Iuliana Puşoiu ar fi primit bijuterii şi alte foloase în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

Gabriela Bîrsan este cercetată pentru că ar fi primit de la avocata Claudia Silinescu Gherbovan cadouri constând în excursii în străinătate şi folosirea, de către fiul judecătoarei, a unui apartament în Paris al avocatei. Avocata reprezintă un om de afaceri care avea mai multe litigii la Secţia de contencios a ÎCCJ. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite