Magicianul îi transformă pe copii în personaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional pentru Copii a împlinit şase ani Surprize nesfârşite pentru cei mici, în Duminica Floriilor. Teatrul Naţional pentru Copii, condus de "Magicianul" Marian Râlea,

Teatrul Naţional pentru Copii a împlinit şase ani

Surprize nesfârşite pentru cei mici, în Duminica Floriilor. Teatrul Naţional pentru Copii, condus de "Magicianul" Marian Râlea, împlineşte şase ani, chiar în această zi şi nu va lăsa aniversarea să treacă neobservată.

Mâine, de la ora 11,00, prichindeii vor fi invitaţi chiar în mijlocul poveştii. Nu vor fi spectatori, ci personaje de basm, prinţi şi prinţese. În spectacolul interactiv despre poveştile florilor vor fi aduse, de la biserică, sălcii sfinţite, care vor completa un decor nemaivăzut. Fâşii din pânza cu care elevii de la liceul Tonitza au intrat în Cartea Recordurilor vor fi expuse în foaierul Teatrului şi pe scenă. Pânza a fost pictată de circa 800 de elevi de la Liceul Tonitza timp de o lună şi jumătate, cântăreşte peste două tone, are tematică florală şi măsoară, în total, 3.464,1 de metri. Vreme de şase ani, scenele Naţionalului bucureştean le-au devenit copiilor familiare, pentru că micuţii actori au avut şansa să devină eroi de poveste în unele dintre cele mai frumoase basme ale românilor: "Făt-Frumos din Lacrimă" , "Harap Alb", "Duhuri bune-duhuri rele", "Poveştile Domnului Caragiale".

"Am încercat să îi ducem pe copii mai mult în zona mitolgiei româneşti, pentru că are atâtea de oferit. Au fost mai multe istorii clasice autohtone şi mai puţine contemporane sau scrise de autori străini", ne-a declarat Marian Râlea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite