Magicianul Houdini va fi exhumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Hardeen, un strănepot al celebrului magician şi contorsionist Harry Houdini, a cerut ca rămăşiţele acestuia să fie deshumate, pentru a se stabili dacă nu cumva el a murit otrăvit,

George Hardeen, un strănepot al celebrului magician şi contorsionist Harry Houdini, a cerut ca rămăşiţele acestuia să fie deshumate, pentru a se stabili dacă nu cumva el a murit otrăvit, şi nu din cauza unei peritonite, aşa cum a sunat varianta oficială menţionată în certificatul de deces.

Houdini a murit în 1926, la Detroit, pe când avea 52 de ani. Ca o ironie a sorţii, el s-a stins din viaţă tocmai în noaptea de Halloween. Hardeen a ajuns la concluzia că este cazul să se afle adevărul în privinţa decesului misterios al rudei sale după ce un cotidian american a publicat recent un articol incitant numit "Houdini a fost cumva ucis?" şi după ce a citit o nouă biografie a acestuia, în care se susţine că otrava, şi nu peritonita l-a omorât pe contorsionist.

O echipă de experţi va analiza rămăşiţele

Un alt semn de întrebare referitor la decesul subit al magicianului Harry Houdini îl constituie faptul că, atunci când a fost emis certificatul de deces, trupul neînsufleţit a fost transportat în viteză de la Detroit la New York, unde a fost înmormântat în mare grabă, fără să i se facă niciun fel de autopsie. Din echipa de medici şi legişti care vor lua parte la exhumarea rămăşiţelor şi care le vor analiza cu mijloace tehnice de ultimă oră fac parte specialişti faimoşi, cum ar fi patologul Michael Baden. Acesta a făcut parte din comisia care a determinat cauza morţii luptătorului pentru drepturi civile Matin Luther King.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite