Magia cifrei 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am ales pentru astăzi o reţetă cu doar 7 ingrediente. De ce ? Pentru că, pur şi simplu, cifra 7 are ceva magic. Cele 7 minuni ale lumii, cele 7 păcate capitale, cele 7 virtuţi, cele 7 mări ...

Am ales pentru astăzi o reţetă cu doar 7 ingrediente. De ce ? Pentru că, pur şi simplu, cifra 7 are ceva magic. Cele 7 minuni ale lumii, cele 7 păcate capitale, cele 7 virtuţi, cele 7 mări ... există o mulţime de 7 care ne înconjoară. Curcubeul are 7 culori, săptămâna are 7 zile, gama are 7 note. Numerologii văd cifra 7 ca pe suma dintre spiritualul 3 şi materialul 4, semnificând astfel creaţia. Considerat număr sacru, 7 a fost încărcat încă din Antichitate cu o simbolistică anume. Consiliul suprem al babilonienilor se compunea din 7 zei, fiecare legat de un astru. Vechiul Testament ne spune că lumea a fost creată în 7 zile.
Templul lui Solomon are 7 trepte. Roma a fost ridicată pe 7 coline. O mulţime de credinţe, imagini folclorice, proverbe, superstiţii sunt legate de această cifră. Numai în limba română o regăsim într-o paletă de expresii plastice: a umbla pe şapte cărări, a lua şapte piei de pe om, a (nu) avea cei şapte ani de acasă etc. În tradiţia hipocratică, numărul 7 guvernează bolile corpului uman. În folclorul iranian, pisica are 7 şi nu 9 vieţi şi îşi poartă pisoii de şapte ori în şapte locuri diferite.
În vechea Indie, cele mai importante numere erau 3 şi 7. Rigveda, un antic text indian, vorbeşte de 7 stele şi 7 izvoare de soma (băutura zeilor). Vaca, un animal sacru în India, are 21 de nume - de trei ori cifra şapte. Astronomia are şi ea "cele 7 surori", stelele din constelaţia Pleiadelor. Universul întreg pluteşte parcă sub magia cifrei 7.

Pere umplute cu Roquefort
Pentru 4 porţii
Ingrediente: 2 pere coapte, mari, 100 g brânză Roquefort, 1/2 linguriţă chimen, 100 g brânzică de casă cu smântână, 20 ml vin alb dulce, 20 ml sherry, 4 linguri dulceaţă de coacăze roşii
Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă (nu şi de codiţă), se spală, se taie în jumătate şi se scoate căsuţa cu sâmburi. Cu o linguriţă, se scobesc uşor de miez. Brânza Roquefort se zdrobeşte bine cu o furculiţă şi se amestecă cu brânzica de casă, chimenul, vinul alb şi sherry. La sfârşit se încorporează şi miezul fructului tăiat mărunt. Se umplu jumătăţile de pară cu această compoziţie şi se introduc în cuptorul încins la foc mic, pentru 15 minute. Se servesc cu dulceaţă de coacăze - sau altă dulceaţă la alegere.

ştiaţi că?
Există încă dezbateri cu privire la numărul exact al continentelor. După toate standardele, avem şapte continente: Africa, America de Nord, America de Sud, Antarctica, Asia, Australia şi Europa. Cel puţin, aşa învaţă majoritatea studenţilor din SUA. Pentru europeni însă, nu există decât şase continente, cele două Americi fiind incluse într-unul singur.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite