Magda Vasiliu şi Adi Bucur, din nou împreună la ştiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi prezintă “Focus” de vineri până duminică. Jurnaliştii cred că succesul ştirilor pe care le prezintă este dat de preponderenţa ştirilor cu subiecte sociale şi de lipsa implicării politice.

Adi Bucur spune că avantajul ştirilor „Focus“ este acela că Prima TV nu are un patron implicat  politic. „În primul rând, ştirile «Focus» sunt independente politic, nu reprezintă interesele niciunui partid.

Prima TV ţine de un trust media extern, cel mai puternic din Europa, şi nu are interese politice“, a declarat prezentatorul TV pentru „Adevărul“.

În viziunea ştiristului, tenacitatea şi aplecarea spre problemele sociale sunt argumente importante în bătălia cu televiziunile concurente.

Pentru fiecare jurnal, Magda Vasiliu şi Adi Bucur se pregătesc, în medie, câte trei-patru ore pe zi, chiar dacă prezintă ştiri de multă vreme şi au intrat într-o anumită rutină. „În echipa «Focus» lucrează în partea editorială aproximativ 15-20 de redactori, reporteri şi editori.

Suntem o echipă mică dar, prin tenacitate şi o doză de curaj în a spune lucrurilor pe nume, anul trecut am reuşit să ne clasăm pe locul al treilea ca audienţe, după «Ştirile ProTV» şi «Observator»“, a mai afirmat Adi Bucur, care ştie că ştirile „Focus“ sunt perfectibile.

Se cunosc de mult

Colega de prezentare, Magda Vasiliu, a spus că în alegerea lor a contat mult şi faptul că sunt prieteni foarte buni, dar şi faptul că au mai prezentat jurnalul împreună.

„Mă înţeleg foarte bine cu Adi, de fapt ne înţelegeam foarte bine încă dinainte, suntem buni prieteni. Adi este extrem de jovial şi, în plus, noi am mai prezentat jurnalul împreună şi acum patru ani, deci avem experienţă“, a arătat ştirista.

Magda Vasiliu este şi editor de ştiri, iar Adi Bucur este şi corespondent special pentru ştirile „Focus“, unul dintre reportajele sale fiind premiat în anul 2006 de Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR).

Un argument în atragerea telespectatorilor spre jurnalul de la Prima TV este acela că prezintă multe ştiri sociale, în care oamenii se regăsesc, crede Adi Bucur. „Ne ocupăm mult de social.

Ai o mare satisfacţie atunci când faci un reportaj social despre cineva care doarme în stradă înainte de Crăciun, dai şi nişte telefoane şi vezi că situaţia se rezolvă“, a mai declarat prezentatorul TV.

Cei doi au mai prezentat, pentru aproximativ şase luni, jurnalul din cursul săptămânii, în urmă cu patru ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite