Magazinele second hand prosperă pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hainele noi sunt un lux pentru mulţi târgumureşeni. Deşi în centrele comerciale sunt reduceri la haine de până la 80%, preţurile nu pot rivaliza cu cele din magazinele cu produse la mâna a doua.

Criza financiară prin care trec târgumureşenii se poate observa şi în noua tendinţă de cumpărare a articolelor vestimentare. Dacă micuţele magazine de haine second-hand sunt pline de clienţi, care cumpără şi câte trei-patru produse deodată, în cele cu haine noi, clienţii vin doar să privească.

Haine cu 0,5 lei/bucata

În schimb, magazinele cu haine din import sunt pline de clienţi şi, chiar dacă au oricum preţuri mici, oferă şi reduceri. Poţi cumpăra produse cu 1 leu sau chiar cu 50 de bani. Un astfel de magazin de haine second hand este „Baby’s Com”, care tot la a şasea zi oferă clienţilor reduceri substanţiale, cu ocazia lichidării stocului.

Pensionara Şarlota Tamaş, de 63 de ani, îşi cumpără haine doar de aici. „Am o pensie de 673 de lei şi de 20 de ani nu am mai călcat pragul altor magazine de haine în afară de cele din import. Nu-mi permit să-mi cumpăr ceva de acolo şi mă bucur foarte mult că aici sunt ieftine şi găsesc şi reduceri.

Azi, mi-am cumpărat două perechi de pantaloni şi o bluză , toate la 3 lei”, a precizat bătrânica. Nici târgumureşeanca Emese Fabian, de 52 de ani, nu îşi permite luxul de a intra în magazinele cu haine noi.

Pentru oamenii cu salariul minim

„Lucrez la patron şi am salar de 500 de lei net. Am familie şi copii, dar nu ne permitem să ne cumpărăm haine noi. Dacă avem de plătit întreţinerea şi mâncarea, nu ne mai rămân bani de haine. Mă bucur că sunt reduceri şi la magazinele astea şi pot găsi haine atât pentru mine, cât şi pentru soţ şi pentru copii”, a precizat Emese Fabian.

Magazinul „Baby’s Com” primeşte marfa din Germania, iar timp de şase zile marfa se vinde cu reducere de 50%, apoi orice produs costă 2 lei, 1 leu şi chiar 50 de bani în ultima zi.

„Preţurile sunt foarte mici. Avem bluze la 7,5 lei, pantaloni la 8,5 lei, cămăşi la 5 lei, sacouri la 7 lei şi fuste la 6 lei. Chiar şi eu şi familia mea ne îmbrăcăm cu haine de aici”, a declarat vânzătoarea magazinului.

Promoţiile, fără efect

Un alt magazin de haine din import, de această dată din Olanda, aparţinând Martei Kerteş, are clientela formată. „Am haine doar de damă şi încerc să aduc cât mai multe haine de sezon.

De multe ori, clientele găsesc haine de marcă la preţuri foarte avantajoase. De exemplu, un costum cu pantalon şi sacou de la Esprit costă 60 de lei, iar bluzele Mango şi Dolce&Gabbana costă 15 lei”, a declarat proprietara.

Deşi în lunile ianuarie şi februarie, majoritatea magazinelor afişează reduceri atrăgătoare, care ajung până la 80% la Benvenutti sau 70% la Steilmann, târgumureşenii nu se înghesuie să cumpere. Motivul: chiar şi la promoţii preţurile sunt exagerat de mari pentru buzunarele acestora.

La control

Nu toate produsele second hand sunt sigure. Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Mureş a controlat aproximativ 40 de astfel de magazine. Inspectorii au constatat lipsa certificatelor de dezinfecţie şi a etichetelor cu informaţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite