Magazinele duty-free se desfiinţează în şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform legii duty-free-urilor, lansată ieri în dezbatere publică de către iniţiatorul proiectului, Ministerul de Finanţe, în şase luni de la apariţia legii în Monitorul Oficial, magazinele

Conform legii duty-free-urilor, lansată ieri în dezbatere publică de către iniţiatorul proiectului, Ministerul de Finanţe, în şase luni de la apariţia legii în Monitorul Oficial, magazinele duty-free trebuie să-şi închidă porţile. Practic, acestea vor menţine regimul duty-free pentru cei care călătoresc spre destinaţii în afara Uniunii Europene şi vor aplica regimul normal de taxare în orice magazin - accize, TVA, alte taxe - pentru călătorii spre destinaţii europene. În duty-free-uri, preţurile vor fi anunţate în euro, iar pentru achiziţii se eliberează bonuri fiscale, cu excepţia achiziţiei de ziare şi reviste în limita a 50 de lei.
În România există circa 100 de magazine duty-free, din care circa 30 pe graniţa cu Ungaria. În duty-free-uri produsele costă cu 25-30% mai puţin decât pe piaţă, iar calitatea acestora este net superioară. Suspectate de evaziune fiscală şi încurajarea contrabandei, inexistente în alte state europene, dispariţia duty-free-urilor a fost cerută în mod expres de Uniunea Europeană.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite