Magazine duty-free prinse în reţele ale crimei organizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din Caraş-Severin au dispus emiterea de mandate de arestare pe numele a şapte persoane implicate în constituirea unor grupuri de crimă organizată transfrontalieră, specializate în

Procurorii din Caraş-Severin au dispus emiterea de mandate de arestare pe numele a şapte persoane implicate în constituirea unor grupuri de crimă organizată transfrontalieră, specializate în contrabanda cu ţigări. Reţelele de crimă organizată apelau la mijloace şi metode preluate din arsenalul Serviciilor Speciale ori ale organizaţiilor de tip mafiot - maşini antemergătoare, şantaj, ameninţări.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada ianuarie mai 2006, liderii reţelelor s-au aflau în legătură directă cu operatorii magazinelor duty-free din zonă, cărora le transmiteau comenzile de marfă, în raport de valoarea acestora fiind negociat "comisionul" destinat unor vameşi şi chiar poliţişti. În acelaşi caz, autorităţile sârbe au arestat patru persoane, între care şi armatorul navei care asigura transportul şi angajaţi ai acestuia. În România, inspectori ai Gărzii Financiare Caraş-Severin au făcut controale la duty-free-urile amplasate în zona port Moldova Nouă, în urma cărora s-a stabilit un prejudiciu estimativ de 1 milion de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite