Mafia rambursărilor ilegale de TVA din Dolj, din nou în atenţia DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj - şefi de servicii şi inspectori - sunt cercetaţi penal de Departamentul Naţional Anticorupţie în mai multe dosare privind

30 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj - şefi de servicii şi inspectori - sunt cercetaţi penal de Departamentul Naţional Anticorupţie în mai multe dosare privind returnări ilegale de TVA.

Procurorii bucureşteni îi cercetează pe cei 30 pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, alături de ei în dosare regăsindu-se nume grele precum cel al fostului deputat PSD Ristea Priboi sau fraţii Mihăilescu. "Nu putem comunica numele celor 30 de funcţionari, însă confirmăm că ei sunt cercetaţi în mai multe dosare de returnări ilegale de TVA către firme aparţinând mai multor oameni de afaceri din judeţul Dolj. Lucrarea este complexă şi cercetările sunt în curs de desfăşurare", a declarat ieri un reprezentant al Biroului de Presă al DNA. Directorul DGFP Dolj, Silviu Dumitru, susţine că instituţia pe care o conduce nu a luat încă nicio măsură împotriva celor cercetaţi pentru că "procurorii ne-au transmis că nu s-au definitivat cercetările şi niciunul dintre ei nu a fost trimis în judecată. Când vom avea o adresă oficială din partea DNA, atunci cu siguranţă îi vom suspenda", a declarat Silviu Dumitru.

Funcţionari ai DGFP Dolj, în complicitate cu Boerică?

Conform unor surse din cadrul Finanţelor Publice, funcţionarii doljeni sunt cercetaţi alături de nume grele din mediul de afaceri craiovean.

Reamintim că în perioada 2000-2004, în Dolj au fost rambursate ilegal peste 2.000 miliarde de lei vechi, bani care au ajuns în buzunarele unor oameni de afaceri precum Genică Boerică, fraţii Mihăilescu sau Samir Sprânceană. Reamintim că Genică Boerică este personajul care a inaugurat sistemul tunurilor financiare date statului prin returnări ilegale de TVA.

Aşa după cum avea să mărturisească din închisoare, acolo unde ispăşea pedeapsa acordată de magistraţi pentru fraudarea statului cu 290 miliarde lei vechi, craioveanul a fost ajutat în activitatea infracţională de chiar mâna dreaptă a premierului pesedist din acea perioadă Adrian Năstase, fostul ofiţer de securitate Ristea Priboi.

Boerică a mărturisit procurorilor că i-a făcut cadou fostului demnitar 30.000 de sticle de vin de colecţie, vechi de peste 50 de ani, şi mai multe obiecte de patrimoniu din Muzeul Medicinei de la Craiova, în schimbul unor favoruri pe lângă finanţiştii doljeni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite