Maestrul Gică Petrescu - şicanat cu alarme false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maestrul Gică Petrescu s-a trezit în noaptea de sâmbătă spre duminică cu pompierii în casă. La miezul nopţii, pe când maestrul stătea în fotoliu şi asculta muzică, pompierii bucureşteni

Maestrul Gică Petrescu s-a trezit în noaptea de sâmbătă spre duminică cu pompierii în casă. La miezul nopţii, pe când maestrul stătea în fotoliu şi asculta muzică, pompierii bucureşteni se chinuiau să spargă geamul locuinţei lui Gică Petrescu, după ce fuseseră alertaţi de nişte cunoştinţe cărora maestrul nu le răspunsese nici la uşă, nici la telefon.
"Apelul a fost primit în jurul orei 1, prin serviciul 112, iar un echipaj de la Detaşamentul de Salvatori s-a deplasat în Bd. Regina Elisabeta la nr. 5" ne-au declarat surse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti. Ajunşi la faţă locului, pompierii au intervenit conform planului: au montat scara, au urcat până la etajul 1 şi au spart geamul. Alarma s-a dovedit a fi falsă. Maestrul era treaz, în fotoliu, ascultând muzică. În urmă cu trei săptămâni, maestrul Gică Petrescu, în vârstă de 92 de ani, a avut parte de o intervenţie similară. Câţiva cunoscuţi, care îi ştiau obiceiul de a lua masa la pizzeria din apropiere, au alertat autorităţile, după ce maestrul a lipsit de la locul său preferat.
Blocul în care locuieşte Gică Petrescu, situat pe Bulevardul Elisabeta, este unul în care locatarii cei mai tineri au peste 70 de ani. Bărbatul care a deschis uşa apartamentului cu numărul 11, unde trăieşte de ani de zile maestrul, a fost din start refractar la ideea de dialog cu presa, că de vreo invitaţie în casă nici nu s-a pus problema. Omul s-a recomandat a fi "domnul Drăgulescu, o rudă de gradul doi". N-a vrut să precizeze ce fel de rudă şi, prin uşa întredeschisă, şi-a exprimat revolta şi dezaprobarea pentru "bazaconiile" spuse la televizor de unii şi de alţii. Domnul în cauză a precizat însă că el se ocupă de maestru şi îl vizitează de patru ori pe zi pentru a vedea în ce stare este? La o întrebare mai apăsată, şi-a revizuit calculele şi şi-a amintit că doar de vreo două ori pe zi trece pragul casei în care holul este plin de poze şi afişe înrămate din vremea când Gică Petrescu era tânăr şi plin de succes. Şi i-a indicat ca "vinovaţi" de toată tevatura cu pompieri pe domnul şi doamna Ştefănescu, administratori ai blocului?
Vecinii din bloc, cam toţi speriaţi de aceştia, abia-abia au recunoscut că familia în cauză nu este la prima acţiune de acest gen şi că apelul ei disperat la 112 ascunde de fapt intenţia de a pune mâna pe apartamentul lui Gică Petrescu, pe motiv că nu este deloc îngrijit, că bătrâneţea i-a afectat luciditatea artistului şi că poate pune în pericol siguranţa celorlalţi locatari.
Angajatele de la bistroul situat la parterul blocului, unde mânca adesea maestrul, susţin că acesta ştia perfect în fiecare clipă câţi bani trebuie să le plătească pentru consumaţie, cum se numesc şi cât costă exact medicamentele pe care le folosea, ba chiar avea şi puterea să le mai arate poza soţiei sale adorate, Cezarina, şi să-şi exprime regretul că nu a avut cu ea un copil. Femeile susţin că acasă la Gică Petrescu răspunde într-adevăr adesea un bărbat, despre care gura lumii spune că ar fi fratele medicului care-l îngrijeşte, nicidecum o rudă. Şi că maestrul, în afara faptului că acuză slăbiciunile bătrâneţii, nu se pune problema că nu ar putea să-şi poarte singur de grijă, mai ales că, după spusele sale, îi place singurătatea?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite