Madonna irită clericii germani şi gangsterii ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul Madonnei, "Confessions on a Dancefloor", a umplut stadioanele de fani şi a iritat la maximum clericii catolici. La fel cum s-a întâmplat recent în Italia, scena crucificării simbolice

Spectacolul Madonnei, "Confessions on a Dancefloor", a umplut stadioanele de fani şi a iritat la maximum clericii catolici.
La fel cum s-a întâmplat recent în Italia, scena crucificării simbolice timp de patru minute pe stadionul din Dusseldorf a atras criticile dure ale prelaţilor din Germania. Arhiepiscopul din Koln a acuzat-o pe cântăreaţa în vârstă de 47 de ani de blasfemie. "Să se substituie lui Iisus, este o supraapreciere grosolană", a întărit un alt preot. Madonna nu s-a lăsat impresionată: când cu o coroană de spini pe cap, când întinsă pe burtă sau îmbrăcată în piele biciuind bărbaţi, debordează de energie pe scenă. Mesajele religioase şi sexuale, kitsch sau artă se împletesc cu cele politice şi umanitare. Femei musulmane eliberate din colivie, dictatori care fug pe scenă, imagini cu copii bolnavi de SIDA proiectate pe scenă. Astfel încât nimeni nu s-a mirat ieri, când Madonna a fost ameninţată de gangsterii din Rusia că va fi răpită împreună cu cei doi copii ai ei, dacă va cânta luna viitoare la Moscova. Ca şi clericii, gangsterii sunt enervaţi de scena crucificării. Madonna nu s-a lăsat înduplecată nici de rugăminţile soţului, nici de cele ale prietenilor săi şi a anunţat că nu va anula sub nicio formă concertul de la Moscova aşteptat de atâţia fani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite