Macovei trimite foştii miniştri ai justiţiei la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

miniştri au mai fost daţi "pe mâna" Parchetului şi ex-secretarii de stat Cristina Tarcea, Doru Crin Trifoi, Claudiu şeucan şi Gabriela Gaşpar, precum şi directorul Direcţiei publicitate

miniştri au mai fost daţi "pe mâna" Parchetului şi ex-secretarii de stat Cristina Tarcea, Doru Crin Trifoi, Claudiu şeucan şi Gabriela Gaşpar, precum şi directorul Direcţiei publicitate imobiliară, Valeriu Puiu.
"Reclamaţia" ministrului Macovei vine ca urmare a controalelor făcute la Direcţia publicitate imobiliară, notari publici, executori, traducători şi interpreţi. Aceasta este a treia încercare a Monicăi Macovei de a "scoate de pe piaţă" notarii care nu îndeplinesc condiţiile impuse de lege. În decembrie anul trecut, ministrul Monica Macovei a formulat acţiuni în instanţă pentru anularea ordinelor de numire în funcţia de notar a mai multor persoane, printre care şi unii "nominalizaţi" acum: fostul ministru al justiţiei numit de PDSR, Gavril Chiuzbaian, şi secretarul său de stat Gabriela Gaşpar, fostul secretar de stat Doru Trifoi, care a fost numit notar de Rodica Stănoiu, după ce a demisionat de la MJ în urma unui scandal, sau fostul consilier al lui Adrian Năstase, Claudiu şeucan, care a fost numit notar public, fără examen, de către ex-ministrul Cristian Diaconescu. Alţi nouă notari publici care ar fi fost numiţi ilegal de Rodica Stănoiu sau Cristian Diaconescu au fost reclamaţi la Parchet, anul trecut, de Monica Macovei. Printre aceştia se află şi soţia deputatului PSD Miron Mitrea, Manuela Mitrea, precum şi fostul şef al Poliţiei Române, Florin Sandu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite