Macovei aduce "bile albe" în raportul de ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost felicitată de oficialii europeni pentru progresele din reforma sistemului juridic, întărirea controlului la graniţe, lupta împotriva corupţiei şi îmbunătăţirea situaţiei

România a fost felicitată de oficialii europeni pentru progresele din reforma sistemului juridic, întărirea controlului la graniţe, lupta împotriva corupţiei şi îmbunătăţirea situaţiei minorităţilor.
La Bruxelles a avut loc reuniunea Consiliului de Asociere România-UE, ultima dinaintea raportului Comisiei Europene ce va fi prezentat la data de 16 mai. La conferinţa de presă organizată după reuniunea delegaţiilor oficiale, secretarul de stat austriac, Hans Winkler, şi Michael Leigh, directorul general pentru extindere, au subliniat importanţa luptei împotriva corupţiei, "inclusiv la nivel înalt" în economia deciziei privind aderarea României la UE la 1 ianuarie 2007. Printre domeniile care au nevoie de progrese substanţiale, cei doi au mai enumerat întărirea capacităţii administrative, stoparea creşterii deficitelor de cont curent, o mai bună colectare a taxelor, alinierea la standardele veterinare ale UE, controlul şi prevenirea poluării, managementul deşeurilor şi utilizarea surselor de energie reînnoibile. Michael Leigh s-a declarat mulţumit de prezentarea ministrului de justiţie român şi a declarat că toate măsurile luate în reformarea justiţiei şi efectele produse de acestea vor fi notate, inclusiv în Raportul de ţară al Comisiei Europene.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite