Macovei, acuzată de poliţie politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

magistratul a făcut poliţie politică. În urma contestaţiei magistratului, CNSAS a casat a doua notă şi a menţinut decizia din care reieşea că nu a făcut poliţie politică. Florica

magistratul a făcut poliţie politică. În urma contestaţiei magistratului, CNSAS a casat a doua notă şi a menţinut decizia din care reieşea că nu a făcut poliţie politică. Florica Bejinariu susţine că nu ar fi avut acces la informaţiile care o vizau şi că CNSAS nu a citat-o pentru a fi audiată. Totodată, magistratul îi acuză pe unii membri CNSAS că nu au respectat confidenţialitatea documentelor şi informaţiilor administrate, astfel că acestea au apărut denaturat în presă. Astăzi, CSM va lua în discuţie nota inspectorilor privind cazul Floricăi Bejinariu. Monica Macovei respinge declaraţiile judecătoarei şi precizează că a contestat la CAB decizia CNSAS prin care s-a admis contestaţia judecătoarei. Macovei cere anularea deciziei CNSAS, întrucât nu a fost adoptată cu majoritate de voturi şi nu a fost motivată aşa cum prevede legea. Ministrul a explicat că standardul actual pentru membrii CSM, aleşi după 25 iulie 2005, este necolaborarea cu Securitatea, chiar dacă nu au făcut poliţie politică. "Mă aşteptam ca judecătoarea Bejinariu să respecte acest standard, chiar dacă legea nu o obligă, şi să dovedească transparenţă prin publicarea dosarului de colaborator al Securităţii, dar constat că este departe de a proceda astfel. Atitudinea judecătoarei Bejinariu se reflectă negativ asupra imaginii CSM", a declarat Macovei.

Doi şefi de instanţe, reclamaţi la CSM
Ministrul justiţiei, Monica Macovei, a solicitat, ieri, CSM să analizeze situaţia preşedinţilor Curţii de Apel Craiova şi Tribunalului Dolj. Macovei a luat această decizie ca urmare a faptului că preşedinţii celor două instanţe nu s-au implicat deloc în realizarea obligaţiilor de instalare a echipamentelor IT primate, acestea fiind păstrate în ambalaje sigilate, în condiţiile în care informatizarea instanţelor este una din cerinţele prioritare ale UE.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite