Macovei, acuzată că bătea inculpaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În paralel, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Victor Ponta, a acuzat-o că a blocat extrădarea lui Mohammad Munaf din Irak, pentru a nu-i deranja pe americani.Din postura de

În paralel, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Victor Ponta, a acuzat-o că a blocat extrădarea lui Mohammad Munaf din Irak, pentru a nu-i deranja pe americani.
Din postura de "garant al tuturor românilor care doresc să-i condamne pe adevăraţii criminali ai fostei Securităţi", liderul PC, Dan Voiculescu, a prezentat ieri o persoană care susţine că a avut de suferit în perioada comunistă din cauza procurorului Monica Macovei. Liderul PC promisese presei că va aduce dovezi care să sprijine acuzaţiile sale, potrivit cărora Macovei a servit interesele fostei Securităţi. "După 20 de ani, îmi este frică de ea. S-a purtat ca un monstru, m-a bătut cu mâna ei patru ore în 1-2 februarie 1986 pentru ca să recunosc că am primit bani de la subalterni. Mi-a dat cu pumnii în cap, cu picioarele, m-a bătut aşa cum bate un boxer un sac", a spus "martorul" Victor Petre, fost director în reţeaua de alimentaţie publică.
El a susţinut că a fost arestat, torturat şi bătut de Monica Macovei, pe atunci procurorul Gherghescu, în birourile miliţiei TF (transporturi feroviare) din Giuleşti, deoarece nu a vrut să semneze un angajament de colaborare cu fosta Securitate. Victor Petre a precizat că a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru luare de mită şi transferat la Penitenciarul Rahova. El nu a putut însă să facă dovada afirmaţiilor sale cu documente care să ateste această experienţă.
În schimb, Petre a precizat că dosarul său se află la Tribunalul Sectorului 1, explicând, totodată, că i-a fost frică până acum să facă publică situaţia sa. "Mi-a fost frică că un călău al meu a ajuns ministru al justiţiei", a mai spus Victor Petre. "Dlui Victor Petre îi este frică să vorbească dacă nu sunt alături de el. Sunt prezent ca garant al lui şi al tuturor românilor care vor să-i condamne pe adevăraţii criminali ai perioadei dinainte de 1989", a sărit în ajutorul său Voiculescu.
Extrădarea lui Munaf nu a fost trimisă
Cu documentul pe masă, deputatul PSD Victor Ponta a afirmat, la rândul său, că cererea de extrădare formulată de Curtea de Apel Bucureşti referitoare la Mohammad Munaf nu a fost transmisă autorităţilor competente, fiind blocată printr-un ordin emis de ministrul justiţiei, Monica Macovei. Aceasta cerea ca autorităţilor americane să nu le fie transmisă cererea de extrădare a lui Mohammad Munaf. Ordinul a fost dat în decembrie 2005. Macovei aprecia, în preambulul la ordin, că nu sunt întrunite condiţiile de regularitate internaţională pentru a se solicita extrădarea din SUA a lui Munaf. Pentru Ponta, acest ordin a reprezentat o decizie politică "de a nu deranja autorităţile americane", dar şi "de a ascunde adevărul referitor la cazul Mohammad Munaf".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite