Macovei: Concursul din magistratură ar trebui invalidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul justiţiei, Monica Macovei, consideră că ar trebui invalidat concursul, din noiembrie anul trecut, pentru funcţiile de execuţie ale procurorilor şi judecătorilor, ca urmare a

Ministrul justiţiei, Monica Macovei, consideră că ar trebui invalidat concursul, din noiembrie anul trecut, pentru funcţiile de execuţie ale procurorilor şi judecătorilor, ca urmare a contestaţiilor unor candidaţi.
CSM va audia, săptămâna viitoare, câţiva magistraţi care au contestat modul în care a fost organizat concursul de numire în funcţii de conducere la instanţe şi Parchete. Magistraţii au reclamat faptul că subiectele de examen nu făceau parte din cele indicate în bibliografii sau că unii dintre membrii comisiei de examinare s-ar fi purtat tendenţios. Totodată, unii au reclamat discriminări de vârstă, întrucât li s-ar fi sugerat că sunt prea tineri pentru a participa la concurs. Fiind vorba de funcţii de conducere pe trei ani, ministrul justiţiei consideră că ar trebui reluat concursul, astfel încât să nu mai existe nicio suspiciune. Judecători care au obţinut, iniţial, note de 2, 3, 4 sau 5 au primit, în urma contestaţiilor pe care le-au formulat, note mai mari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite