Măceşul tratează anxietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fructele sunt bogate în vitaminele C, A, B1, B2, P, K, zaharuri, pectine, tannin şi acid citric, fiind recomandate ca tonic în oboseala cronică. Numele ştiinţific al măceşului (Rosa

Fructele sunt bogate în vitaminele C, A, B1, B2, P, K, zaharuri, pectine, tannin şi acid citric, fiind recomandate ca tonic în oboseala cronică.

Numele ştiinţific al măceşului (Rosa canina) a fost dat de reputaţia plantei de a vindeca muşcăturile de câine turbat. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu  precizează că, pe lângă efectele diuretice, măceşele menţin buna funcţionare a vaselor capilare şi normalizează circulaţia sangvină.

Ceaiul combate anxietatea, palpitaţiile, greţurile, paraziţii intestinali şi creşte secreţia biliară, fapt care-l recomandă
în afecţiunile ficatului.

Mod de utilizare

Decoct: 2 linguriţe de fructe zdrobite care se fierb în 500 ml apă timp de 10 minute. După răcire, ceaiul se strecoară, se îndulceşte şi se bea de-a lungul zilei pentru crampele de stomac.

Lichior: 1 kg pulpă de măceşe, 500 g miere, 3 litri alcool de secară. Acestea se macerează la cald,  timp de 21 de zile. Se filtrează şi se consumă 50 ml pe zi în convalescenţă şi în anemie.      

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite