Măcelul de pe şosele, imposibil de stăvilit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentele grave de circulaţie au scăpat de sub control în acest sfârşit de săptămână Aglomeraţia "de vacanţă", şoferii inconştienţi şi starea proastă a drumurilor au făcut

Accidentele grave de circulaţie au scăpat de sub control în acest sfârşit de săptămână

Aglomeraţia "de vacanţă", şoferii inconştienţi şi starea proastă a drumurilor au făcut ca deplasarea pe şoselele din România să fie un adevărat coşmar.

Cel mai cumplit accident din acest sfârşit de săptămână a avut loc sâmbătă seara pe DN3, între localităţile constănţene Murfatlar şi Valu lui Traian. Un tânăr de 29 de ani, care se afla la volanul unui autoturism VW Passat, a intrat la un moment dat într-o depăşire pe contrasens.

Maşina sa a izbit frontal un Opel Vectra, condus regulamentar de un bărbat de 53 de ani, din Medgidia. În urma impactului, şoferul din VW Passat şi alte două persoane aflate în aceeaşi maşină au decedat. De asemenea, conducătorul auto al Opelului şi soţia sa şi-au pierdut viaţa.

Alte patru persoane, două fete de 14 şi 16 ani, un băiat de 9 ani şi o femeie de 39 de ani au fost transportate în stare gravă la spital. Cei doi conducători auto nu consumaseră băuturi alcoolice şi nu purtau centurile de siguranţă.

Fata rănită în vârstă de 16 ani a suferit un traumatism cranian acut, fractură de bazin şi hemoragie cerebrală, pronosticul medicilor fiind rezervat. Băiatul de nouă ani este internat în comă în Secţia de Terapie Intensivă, iar fata de 14 ani are fracturi la mâini şi la picioare.

Carambol cu cinci maşini

O femeie a murit, iar un copil de trei-patru ani şi un bărbat au fost grav răniţi, într-un accident rutier petrecut sâmbătă după-amiază pe DN7, între Deva şi Arad.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, agentul principal Diana Duminitru, un autoturism Citroen cu numere de Franţa, care circula către Arad, a intrat pe contrasens, a lovit o autoutilitară şi două maşini, iar apoi, din cauza impactului violent, a ajuns perpendicular pe şosea şi a fost izbită de o altă maşină.

În urma izbiturilor violente, o femeie care era în Citroen a decedat, iar un copil şi şoferul maşinii au ajuns în stare gravă la spital.

Tatae de la BUG Mafia a lovit un scuter

Liderul grupului BUG Mafia, Vlad Irimia, poreclit Tatae, se afla sâmbătă seara la volanul unui autoturism Volkswagen, trupa întorcându-se de la Festivalul Rock pe Mureş. Pe drumul dintre Arad şi Deva şoferul a efectuat o depăşire neregulamentară şi a lovit un scuter. Arădeanul accidentat a fost diagnosticat cu multiple fracturi costale şi ale membrelor inferioare.

În urma alcooltestului, a rezultat că Vlad Irimia nu consumase băuturi alcoolice. "Accidentul s-a produs în timpul unei depăşiri efectuate de Vlad Irimia. Acestuia i-a fost suspendat permisul de conducere, iar alte sancţiuni vor fi stabilite la finalul anchetei", a declarat subinspectorul Daniel Iaroslav, din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Arad.

Martorii evenimentului susţin că în zona în care a fost efectuată depăşirea, manevra era interzisă, pentru că era linie continuă, iar mopedistul nu purta vestă reflectorizantă.

Principalele cauze

depăşirile neregulamentare
conducerea imprudentă
viteza excesivă

Tragedii în weekend

Arad Un autocar al firmei de transport internaţional Atlassib, care circula pe şoseaua dintre Punctul de Trecere a Frontierei Turnu şi municipiul Arad, s-a răsturnat într-un canal de irigaţii încercând să evite un alt autocar. Două persoane au fost rănite.

Piteşti Un motociclist în vârstă de 31 de ani din Piteşti a fost accidentat grav sâmbătă, pe DN 65 B, lângă Piteşti, după ce a fost lovit de un autoturism Volkswagen Golf al cărui şofer a virat la stânga peste linia continuă a şoselei.

Argeş O femeie şi-a pierdut viaţa după ce soţul său a făcut o depăşire riscantă şi a lovit o maşină care venea din sensul opus, pe DN 7, între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea.

Atenţie la "punctele negre"!

Majoritatea "punctelor negre" - zonele în care se produc frecvent accidente grave - sunt localizate pe drumurile ce duc spre Capitală, de pe Valea Prahovei şi litoral, dar şi pe câteva şosele de la frontiera de vest.

Potrivit statisticilor Direcţiei Poliţiei Rutiere, în ultimii opt ani, pe şoselele României s-au produs peste 100.000 de accidente, soldate cu zeci de mii de morţi şi de răniţi.

De departe, şoseaua cea mai îndoliată este DN1, care leagă Capitala de nord-vestul ţării. Sectoarele de drum cu cele mai multe accidente sunt Bucureşti - Ploieşti - Braşov şi Târgu-Mureş - Cluj - Oradea. DN1 este urmat, pe "harta neagră", de Autostrada Soarelui, DN3 (Cernavodă - Constanţa), A1 (Bucureşti - Piteşti), DN7 (Piteşti - Râmnicu-Vâlcea - Sibiu), DN65 (Piteşti - Slatina - Craiova), DN69 (Timişoara - Arad - Oradea) şi DN6 (Lugoj - Caransebeş).

Cauzele cele mai frecvente ale accidentelor sunt viteza excesivă, calitatea proastă a drumurilor şi aglomeraţia. Potrivit statisticilor Poliţiei Rutiere, cele mai multe accidente de circulaţie se produc seara, în intervalul orar 18.00-19.00, iar ziua cea mai nefastă pentru şoferi este vineri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite