Hidrolelectrica vrea să preia un proiect eolian de 100 de MW

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hidrolelectrica vrea să preia un proiect eolian de 100 de MW
Hidrolelectrica vrea să preia un proiect eolian de 100 de MW

Hidroelectrica va începe săptămâna viitoare negocierile pentru preluarea unui proiect eolian de 100 de MW, a declarat Mihai David, directorul general al companiei.

Potrivit acestuia, proiectul are toate avizele, inclusive cele de record la sistemul de transport, însă dezvoltatorii actuali nu au finanţarea neceară construcţiei. „Hidroelectrica va fi singurul proprietar al parcului eolian‟, explică David. El nu a dat amănunte, precizând doar că parcul eolian nu va fi construit în Dobrogea.

Creşte bugetul pentru investiţii


Bugetul de investiţii pe acest an al Hidroelectrica va fi majorat de la 1,15 miliarde de lei la 1,45 de miliarde de lei. În ceea ce priveşte bugetul pe 2010, acesta va fi de 1,5 miliarde de lei.

În urmă cu două săptămâni, David a declarat pentru „Adevărul‟ că Hidroelectrica va pune în funcţiune, anul viitor, o centrală pe biomasă  la Braşov, cu o investiţie de circa 40 de milioane de euro.

Hidroeletrica a inaugurat azi mai multe lucrări hidroenergetice în judeţul Caraş Severin. Mai mult, compania a predat Consiliului Judeţean Caraş-Severin un drum judeţean construit de producătorul de energie în baza unui decret din anul 1980, potrivit căruia Hidrolelectrica trebuie să asigure infrastructura aferentă amenajărilor hidroenergetice.

Drumul judeţean are 14 kilometri şi a necesitat o investiţie de 22,3 milioane de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite