MAE va informa Ungaria în legătură cu rezultatul anchetei privind vandalizarea ambasadei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe a sesizat instituţiile abilitate ale statului în legătură cu actul de vandalism comis asupra ambasadei Ungariei.

Mesaje obscene pe zidurile Ambasadei Ungariei la Bucureşti. Vezi ce au scris vandalii!

"MAE condamnă ferm actul de vandalism comis în noaptea de 9 spre 10 ianuarie 2011 asupra premiselor Ambasadei Ungariei la Bucureşti.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că acest act de vandalism este unul izolat, neconform cu stadiul şi spiritul relaţiilor bilaterale româno-ungare", se arată în comunicatul postat pe site-ul instituţiei.

De altfel, instituţiile abilitate ale statului au fost sesizate, urmând să fie informată şi partea ungară, "pe canalele diplomatice uzuale, în legătura cu ancheta derulată şi rezultatele acesteia".

Pe gardul exterior al Ambasadei Ungariei au fost scrise cu vopsea mesaje obscene la adresa Ungariei şi mesaje cu referire la regiunea istorică Dacia.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Füzes Oszkár, a declarat, pentru Mediafax, că incidentul de la sediul misiunii diplomatice este izolat, nu caracterizează relaţiile dintre cele două ţări şi nu trebuie să i se acorde mare importanţă.

"Nu este un mesaj, este un incident izolat. Nu trebuie acordată atenţie mare acestui incident", a declarat ambasadorul.

La rândul său, consilierul în cadrul ambasadei Ungariei Balasz Adam a precizat că în faţa ambasadei sunt gardieni, însă doar în timpul zilei, nu şi noaptea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite