Luxul s-a mu tat la Romexpo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de euro pe metru pătrat: a doua ediţie a Târgului Luxury Show are două seri de excepţie, cu prezentări de modă şi de bijuterii, sâmbătă şi duminică. Brandurile de lux

Zeci de mii de euro pe metru pătrat: a doua ediţie a Târgului Luxury Show are două seri de excepţie, cu prezentări de modă şi de bijuterii, sâmbătă şi duminică.

Brandurile de lux îşi aşteaptă la Romexpo clienţii şi nu numai: oricine poate privi, admira, se poate poza, eventual cumpăra, după ce plăteşte biletul de intrare la târg de 50 lei. De departe, cele mai scumpe piese ale târgului sunt, în materie de maşini, modelul Bentley Azzuro, care costă 450.000 de euro.

Şi Maybach-ul de 360.000 euro (fără opţiuni) atrage privirile bărbaţilor mai ceva ca o femeie cu nărav şi frumoasă de pică. "Bijuteria" colecţiilor de maşini este însă un Mercedes CLK Design cu interior din piele de crocodil încrustat cu aur, care costă "doar" 180.000 de euro.

În materie de confort, limuzina Hummer cu 22 de locuri, cu şemineu, banchetă şi bar este ceva nemaivăzut de români. Poate doar cei cu buzunare groase, care fac sesiuni de shopping la Las Vegas, să mai fi admirat asemenea minune a cailor putere. Promoteriţele care o ocupă se simt ca pe bulevard: deşi au intrat vreo şapte-opt în el, este loc destul şi pentru şapte-opt băieţi!

Iaht de un milion de euro

Iahturile, noua modă care se răspândeşte şi printre milionarii noştri, au ca vedetă modelul Princess care, cu tot cu taxe, costă un milion euro. Un pic mai "modest", pentru cei care se gândesc dacă să-şi achiziţioneze avion sau iaht, este Azimut 68, de 850.000 euro. Reprezentanţii firmei expozante ne-au declarat că Azimutul (care are o lungime de 13,2 m) este ca şi vândut: "Există un cumpărător pentru el şi alţi trei aşteaptă modelul pe comandă.

Alte modele, un pic mai mici, precum Evolution 39 (de 12,14 m), sunt la fel de solicitate".
Serile modei şi bijuteriilor, adică sâmbătă şi duminică, vor veni cu surprize care nu se vor încă deconspirate. La bijuterii, cel mai scump stand este cel al designerului Oana Mizil, unde este expus un set din platină şi diamante, în valoare de 1,5 milioane euro. Tot la standul Oanei Mizil îşi aşteptă cumpărătorul, acum, în prag de Crăciun, un set de bijuterii de 180.000 euro din diamante şi safire.

Mic, dar scump

Una dintre cele mai mari surprize este însă o piesă minusculă, care joi, în ziua deschiderii evenimentului, nici nu sosise, dar a provocat rumoare în târg: o pietricică mititică, numai bună de pus pe un inel, un diamant de 150.000 de euro. "Este cea mai mare valoare pe volum şi va fie expus la standul Oanei Ceciu, singurul expert internaţional din România autorizat de Institutul Internaţional de Gemologie.

Diamantul va fi adus de la bursa de diamante din Anvers", ne-a declarat unul dintre organizatorii târgului. Reprezentanţii din România ai casei de bijuterii Korloff vor expune şase colecţii a căror valoare este de 160.000 de euro. Cea mai scumpă este colecţia Diamond - diamante cu celebra tăietură Korloff Cut cu 65 de faţete, evaluată la 60.000 de euro.

În cadrul acesteia, una dintre cele mai spectaculoase piese este un ceas cu diamnte de 50.000 RON (14.000 euro). O noutate în designul de bijuterii este colecţia Cancun, din diamante combinate cu sidef. Colecţiile Kyo prezintă diamante în combinaţie cu perle de culoare alb/negru. Lady Korloff prezintă seturi compuse din inel, cercei şi colier din diamante în combinţie cu sidef albăstrui.

Funeral Couture

Seara de sâmbătă va fi dedicată galei Fashion Luxury Show cu prezentările colecţiilor Cătălin Botezatu şi Dinasty. Patru prezentări în patru locuri diferite: lenjeria pentru femei pe iahturi, colecţia evening Dressing (haine de seară tip smoking) pe maşini de lux, colecţia de lenjerie masculină Sparta şi colecţia haut couture Funeral, pe scenă.

Colecţia Funeral este cea mai scumpă dintre cele realizate până acum de Cătălin Botezatu - 80.000 de euro. "Veţi remarca lenjeria superluxoasă pentru femei alcătuită din costume de baie în combinaţii cu pende cocoş african. Blănurile naturale sunt de lamă sau vulpe, iar materialele, brocart sau mătase, au încrustate sute de cristale Swarowski", ne-a declarat Cătălin Botezatu.

Materialele colecţiei masculine Dinasty sunt dintre cele mai fine: caşmir sau lână mercerizată. Seara Modei va purta semnătura designerului vestimentar Cătălin Botezatu, care va dona o ţinută de seară de 4.000 de euro proiectului "Tinere Talente". Organizatorii se aşteaptă ca vânzările la târg să fie de 10 milioane de euro, adică dublu faţă de anul trecut.

program

Sâmbâtă
18.00 - Deshiderea oficială
a Serii Modei
18.05 - Show
Cătălin Botezatu
20.05 - Recital
Rufus Martin
20.35 - Închiderea oficială
a Serii Modei
DUMINICĂ
18.00 - Deschiderea Serii
Bijuteriilor
18.05 - Concert
Quantum Lips
18.35 - Prezentare Adorri
18.45 - Prezentare Korloff
18.55 - Dans Bali
19.15 - Prezentare Royal
Diamond
19.25 - Prezentare
Oana Mizil
19.35 - Cabaret
20.15 - Închiderea oficială
a târgului
LUXURY SHOW

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite