Lunga carte de vizită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumulul de funcţii la români. Dacă eşti administrator de bloc, faci tot posibilul să ţii şi contabilitatea. Dacă ai o tarabă în Obor, încerci să rezolvi singur şi distribuţia legumelor

Cumulul de funcţii la români. Dacă eşti administrator de bloc, faci tot posibilul să ţii şi contabilitatea. Dacă ai o tarabă în Obor, încerci să rezolvi singur şi distribuţia legumelor sau fructelor pe care le vinzi. Dacă ai avut noroc şi ai ajuns de foarte mulţi ani vicepreşedinte al unei televiziuni de top (Antena 1, fostă liberă), îţi mai doreşti, de asemenea, să gestio-nezi ceva. şi atunci preiei, şi cu titlul, şi şefia ştirilor. Avansaţii de la începutul toamnei - Vlad Petreanu şi Lucian Mândruţă - au reprezentat o mişcare strategică inutilă, nu pentru că nu şi-ar fi făcut treaba, ci pentru că erau oameni de paie din start. Gestiunea se afla tot la şeful aprozarului. La acest fel de comportament pe piaţă te ajută concurenţa directă - ProTV, unde Andrei Boncea, din postura sa de director general, face cam aceleaşi lucruri. El poate alege să fie producător general la orice fel de produs atât din ProTV, cât şi din Acasă TV, oricând vrea el. Sigur că el a avut ghinion şi are şi o nevastă care trebuie să aibă permanent un videoclip în rulaj de mai multe ori pe zi, să joace într-o telenovelă de succes de pe Acasă TV la nivel de premiantă şi să i se facă de către Marius Moga o foarte frumoasă melodie de generic pe care să o cânte la finalul telenovelei de patru ori pe săptămână, plus să i se asigure frumoase apariţii de trei minute jumate în aceleaşi telenovele, în sistemul "această Barbra Streisand". Dar să ne întoarcem la Sorin Oancea. Dacă e să întrebaţi sursele mele de bere, el conducea oricum din zbor atât Antena 1, cât şi Antena 3, din toate punctele de vedere. Din 1996 încoace, el era "doar micul director executiv", existând permanent deasupra lui un director general (la început Florin Brătescu). El era oricum peste. Aşa că, ajungem, iată, la modelul aprozaristului care îşi cară singur navetele de legume.
Notă: Există şi o altă categorie de "vedete" care nu vor cumul de funcţii. Care se mută de la o televiziune la alta ca nişte premianţi (ex: Mihai Dobrovolschi) pe posturi mai bune sau mai proaste. Sau care se mută de la o emisiune la alta, înregimentaţi fiind la televiziunea x, şi care, din motive subiective, nu mai doresc să facă o anumită emisiune şi li se găseşte cel mult în două luni altceva de făcut (ex: Virgil Ianţu). şi cu unii, şi cu alţii, televiziunea română merge înainte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite