VIDEO Lumea întreagă spune "La mulţi ani 2011!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii care au întâmpinat 2011, au  fost cei 5.000 de locuitori din statul insular Kiribati. Au urmat alte câteva ţări din zona Pacificului, între care Noua Zeelandă, Fiji, Tonga şi Australia.

Nici sărbătorile, nici zăpada nu au făcut uitate preocupările de securitate. În condiţiile în care s-au înmulţit alertele privind posibile atacuri, mai ales din partea unor grupări extremiste legate de Al-Qaida, forţele de ordine au fost mobilizate peste tot, de la Moscova, unde au fost desfăşuraţi 30.000 de poliţişti, până în Franţa, care a mobilizat pentru noaptea de Anul nou pe tot teritoriul ţării 54.000 de trupe, transmite Agerpres, citând agenţiile internaţionale.

Insula Crăciunului sau Kiritimati,
una din cele 33 de insuliţe şi atoli care fac parte din statul Kiribati, situată la 232 km nord de linia ecuatorială, a fost primul teritoriu populat la Terrei care a întâmpinat Noul an, la ora 10.00 GMT (12.00 ora României) .

Noua Zeelandă. Peste o oră a fost rândul celor din  Insulele Solomon, Noua Zeelandă şi regatul Tonga să spună "La mulţi ani 2011!"

insulele Samoa. Deşi situate la vest de insula Crăciunului, insulele Samoa sunt ultimul punct de pe planetă care intră în 2011 şi asta deoarece se află dincolo de linia internaţională de schimbare a datei.

În Noua Zeelandă, Anul nou a fost întâmpinat cu focuri de artificii de mii de persoane care au ieşit pe străzi la Wellington şi Auckland pentru a urmări cel mai mare spectacol pirotehnic de după intrarea în noul mileniu, potrivit autorităţilor.

Australia. La Sydney, 2011 şi-a făcut intrarea la ora 13.00 GMT (15.00 ora României) tot cu tradiţionalele arti

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite