Ludovic Orban, ministrul-accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ludovic Orban s-a făcut de râs ca şofer, ministru şi liberal Orban este un şofer prost. Accidentul învăluit în ceaţă în care a fost implicat duminică, taman lângă poarta palatului

Ludovic Orban s-a făcut de râs ca şofer, ministru şi liberal

Orban este un şofer prost. Accidentul învăluit în ceaţă în care a fost implicat duminică, taman lângă poarta palatului lui Băsescu, este cel din urmă dintr-o lungă serie de belele rutiere marca "Ludovic". Şi-a mai proptit maşina într-un tramvai, altădată a parcat prost "călărind" vecinele pe patru roţi, ori a luat-o pe linia de tramvai ca ultimul şmecher-şofer.


Da, e clar, şoferul Ludovic trage aiurea de volan. Dar nu asta-i problema. Ci felul arogant, ignorant, panicard şi vecin cu penalul în care un personaj politic de prim-rang a înţeles să trateze un eveniment nefericit.
Aici poate fi încadrată şi ieşirea din peisaj a ministrului transporturilor.

Atât din peisajul rutier, cât şi din cel public. Ore bune după ce şi-a înţepenit bolidul Audi într-un Matiz calm şi nevinovat, Ludovic Orban s-a dat lovit. Jurnaliştii nu l-au putut contacta nici cu prezicătoare versate, gen mama Omida sau soacra Elodiei, darămite printr-un simplu telefon.


Ieri însă aveam să aflăm de ce a evadat o zi din actualitate ministrul de la Transporturi. Pentru că ieri imaginea şi onoarea personajului politic Ludovic Orban s-au prăbuşit cât ai face o parcare laterală. Brusc, n-a mai rămas nimic din zâmbetul superior al junelui politician pus pe şotii.

Aura sa pretins luminoasă s-a întunecat imediat după ce poliţia a confirmat că în accidentul din Cotroceni a fost implicată şi o victimă. Adică exact ce ascunsese opiniei publice şoferul-ministru, cu o zi înainte!

Azi, ministrul Orban este terminat politic! Poantele persiflante la adresa lui Traian Băsescu nu mai fac nici cât o ceapă degerată câtă vreme autorul lor este un ditamai ministru care procedează ca ultimul şmenar laş, fără onoare, fără caracter. Pentru că asta a pierdut Ludovic Orban când a stat ascuns 30 de ore de Poliţia Rutieră, de presă şi de ochii opiniei publice: onoarea şi caracterul.


Altfel ar fi stat lucrurile dacă s-ar fi dus imediat şi de bunăvoie la poliţie, chiar dacă legea nu-l obliga. Or, dacă ar fi vorbit el însuşi, de la bun început, despre o victimă a accidentului, nu să arunce pastile aromate gen "victima sunt eu", după care să aflăm de la poliţişti că victima există cu adevărat! Orban - şoferul cel nepriceput şi mincinos - este ultimul ministru pe lista ruşinii.

I-au luat-o înainte colegi mai mult sau mai puţin penibili: Remeş - cel tare în pălincă şi gras la caltaboş, Păcuraru - cel cu fiul abonat la contracte de cărbune, Chiuariu - juniorul aruncat la sacrificiu de versatul Fenechiu.

Dacă ăştia sunt oamenii pe care i-a scos la înaintare conducerea liberală pentru trânta cu preşedintele înseamnă ori că PNL a luat-o rău de tot pe arătură, ori s-a înţeles cu Băsescu Traian cum să asigure împreună partidului o moarte liniştită.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite