Lucrările la Sala Polivalentă din Craiova au paralizat traficul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O platformă agabaritică de peste 50 de metri, care transportă grinzile pentru scheletul metalic al acoperişului Sălii Polivalente din Craiova, a îngreunat, în weekend traficul rutier pe mai

O platformă agabaritică de peste 50 de metri, care transportă grinzile pentru scheletul metalic al acoperişului Sălii Polivalente din Craiova, a îngreunat, în weekend traficul rutier pe mai multe artere din municipiu, pentru trecerea convoiului fiind nevoie de tăierea unor copaci şi indicatoare. Polivalenta, cotată ca fiind una dintre cele mai bune săli de sport din ţară, a fost ars până la temelii într-un incendiu, în noiembrie 1994.

Reconstrucţia sălii a început în 1997 şi a fost întrerupte de mai multe ori, ultima dată în 2003. Cu toate că, până în prezent, s-au cheltuit deja 170 de miliarde de lei vechi, palatul sporturilor din Craiova a rămas într-o paragină totală. În 2006, Primăria Craiova a preluat instituţia şi au reînceput tratativele de demarare a lucrărilor. În 2007, primarul promitea că va obţine fondurile necesare de la Guvern , dar acestea au venit mult mai târziu decât data prevăzută. În acest fel s-a ajuns ca, după 14 ani, fiecare cărămidă pusă să devină motiv de sărbătoare.

Finalizarea lucrărilor necesită fonduri de aproximativ 62 milioane lei, de aproape două ori mai mari decât estimările iniţiale, de 36 milioane lei, din care o parte vor fi achitaţi de către autorităţile locale. După 14 ani de la incendiul care a mistuit edificiul de lângă stadionul "Ion Oblemenco", inaugurarea noului palat al sporturilor cu o capacitate de 4.000 de locuri este programată abia anul viitor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite