Lucian Mândruţă: "Sunt doar redactor-şef"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alessandra Stoicescu, cea mai cunoscută faţă a postului din Băneasa.Asta nu i-a furat din modestie şi nici din cheful de muncă, chiar dacă i se pare că e mult de lucru. Venirea lui la şefia

Alessandra Stoicescu, cea mai cunoscută faţă a postului din Băneasa.
Asta nu i-a furat din modestie şi nici din cheful de muncă, chiar dacă i se pare că e mult de lucru. Venirea lui la şefia Observatorului nu a schimbat încă prea multe, dar se pare că se lucrează din greu şi la asta. Spune despre ştirile Antenei că vor fi împrospătate de la toamnă, în aşa fel încât să corespundă cerinţelor celor care se uită la ele în fiecare seară de la ora 21.00.

- Cum e să fii şef la ştiri?
- Nu ştiu, că sunt doar redactor-şef. "şef" e o chestie care sună prea oficial, prea solemn. Dar ca redactor-şef e... mult. Aş zice că e mult de muncă, însă sunt convins că 90% din oameni cred că a sta şi a te gândi la ce e de făcut n-are nicio legătură cu munca... Aşa că e doar mult.
- Ce ai făcut de când eşti în poziţia asta?
- Unii zic că nimic. Familia, că aproape totul, că nu prea m-a mai văzut. Vezi, totul e o chestie de perspectivă. Aşa, practic, am făcut câteva reguli noi şi-am încercat să motivez oamenii mai mult.
- Fă un desfăşurător al zilei tale de lucru.
- Fiecare zi e altfel, dar în principiu am o şedinţă de sumar la ora bip (să nu afle concurenţa!) şi alta la bip, plus câteva discuţii despre sumar cu editorul şi producătorul. În rest, vorbesc cu oamenii despre subiectele curente şi lucrez (împreună cu alţii) la un format împrospătat pentru toamnă.
- Prin ce se deosebeşte Observatorul de alte ştiri?
- De ce trebuie să se deosebească? Ok, aşa zice teoria în marketing. Eu aş spune că nu se deosebeşte, ci că are câteva lucruri în plus. Are atitudine. şi, din ce în ce mai mult, are şi forţa vizuală. Dar dincolo de toate astea, se deosebeşte prin publicul său. Fidel şi cald.
- Ce schimbări pregătiţi?
- Nu pregătim schimbări - ele vin natural. Oamenii vor asta (un lucru, un tip de ştire, o campanie) şi le dăm. Nu vor (adică nu se uită), nu insistăm. Suntem un produs dinamic, evoluăm odată cu piaţa.
- Care e acum relaţia ta cu Vlad Petreanu?
- Sâmbătă mergem la mare. Dar cu nevestele, nu doar noi doi. E bine?
- Vei continua să fii şi prezentator?
- Da. Dar voi ce mă sfătuiţi?...

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite