Low-cost de pe Băneasa la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţene din Dolj vor să profite de închiderea Aeroportului din Băneasa şi au demarat procedurile de modernizare ale aeroportului Craiova pentru a atrage operatorii de low-cost.

Autorităţile judeţene din Dolj vor să profite de închiderea Aeroportului din Băneasa şi au demarat procedurile de modernizare ale aeroportului Craiova pentru a atrage operatorii de low-cost. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion  Prioteasa, a declarat, ieri, că instituţia a demarat un amplu proiect de modernizare a Aeroportului Internaţional din Craiova cu scopul de a atrage companiile de low-cost care aterizau pe Aeroportul Băneasa din Capitală.

„Simţim că multe dintre societăţile aeriene de low-cost care operează de pe Băneasa şi care după cum ştiţi s-au mutat momentan pe “Henri Coandă” sunt interesate să vină la Craiova. Au început să ne caute şi pe noi pentru că suntem la doar 200 de km distanţă de Bucureşti”, a precizat Ion Prioteasa. Şeful CJ Dolj a adăugat că societatea Blue-Air a hotărât să aducă zilnic coletele de poştă de la Bucureşti la Craiova, cel mai probabil de la 1 octombrie.

Prioteasa a mai spus că discuţiile cu cei de la Blue-Air vor continua, intenţia autorităţilor judeţene fiind de a-i convinge să-şi mute rezidenţa de pe Băneasa sau Otopeni pe Aeroportul Internaţional din Craiova.

Pentru a îndeplini condiţiile pentru a atrage operatorii de low-cost, autorităţile judeţene au demarat procedurile pentru modernizarea aerogării. Costul total al lucrărilor se ridică la aproximativ trei milioane de euro, bani care vor fi suportaţi de bugetul judeţean.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite