Lovituri sub centură în campania prezidenţială din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua confruntare televizată dintre candidaţii la preşedinţia SUA, Barack Obama şi John McCain, care va avea loc astăzi, este precedată de atacuri din ce în ce mai dure, semn că alegerile se

A doua confruntare televizată dintre candidaţii la preşedinţia SUA, Barack Obama şi John McCain, care va avea loc astăzi, este precedată de atacuri din ce în ce mai dure, semn că alegerile se apropie. Conştienţi că diferenţa din sondaje se menţine constant în favoarea democratului, tabăra republicană încearcă să-l atace prin diferite mijloace.  Republicanii sunt decişi să ceară Comisiei Electorale examinarea finanţării campaniei senatorului de Illinois.

Oficiali ai partidului susţin că democratul ar fi acceptat donaţii din afara SUA şi ar fi primit sume de bani care depăşesc limita legală impusă donatorilor individuali. Sarah Palin s-a dezlănţuit şi ea împotriva rivalului lui McCain în cursa pentru Casa Albă, acuzându-l că este “prieten” cu teroriştii.

Astfel, în cadrul unei reuniuni electorale care a avut loc sâmbătă în Englewood, Colorado, guvernatoarea de Alaska şi-a bazat acuzaţiile pe o anchetă a “New York Times” privind relaţiile dintre Barack Obama şi Bill Ayers, profesor la Universitatea din Illinois şi fost membru al organizaţiei Weather Underground, care a lansat o campanie de atentate în SUA în timpul războiului din Vietnam.

Concluziile anchetei jurnalistice arătau însă că cei doi nu au fost apropiaţi, fapt pe care Palin a omis să-l precizeze. Candidatul democrat a replicat că, prin aceste acuzaţii, republicanii încearcă să distragă atenţia alegătorilor de la probleme reale grave, cum ar fi situaţia economică actuală.

Dispută pentru votul indecişilor

Dezbaterea de la Universitatea Belmont din Nashvi-lle, Tennessee, va avea forma unei reuniuni publice. Cei doi candidaţi vor răspunde, din mijlocul publicului, la întrebările spectatorilor care se declară indecişi. John McCain este cel care nu se simte în largul său în acest decor. În schimb, Barack Obama preferă apropierea de oameni, dar, potrivit analiştilor, discursul său va trebui să fie unul înţeles de toţi spectatorii. El va trebui să fie atent să nu adopte un discurs prea tehnocrat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite